Hope: Η καταστροφική πυρκαγιά μέσα από τα μάτια ενός παιδιού | Video

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που αποτυπώνει το πριν και το μετά της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αρχαία Ολυμπία.

Η φωτιά που ξέσπασε πριν μερικές ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία καίγοντας 180.000 στρέμματα και αφήνοντας πίσω της περισσότερα από 1.400 κατεστραμμένα σπίτια, είναι το κεντρικό θέμα της ταινίας του φωτογράφου Παναγιώτη Παπαιωάννου, ο οποίος θέλησε να δείξει την καταστροφή που σημειώθηκε μέσα από τα μάτια της μικρής Ελπίδας.

Με

τίτλο “Hope”, το ολιγόλεπτο βίντεο κάνει μία σύγκριση του πώς ήταν οι δασικές εκτάσεις πριν παραδοθούν στις φλόγες αλλά και ποια είναι η τωρινή τους κατάσταση, αποτελώντας ωστόσο έναν “σπόρο” ελπίδας για τα δέντρα, τα δάση και τη ζωή που θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες.

“Λέγεται πως δεν υπάρχει παράδεισος στη γη αλλά υπάρχουν κομμάτια του. Μία σπίθα μπορεί να προκαλέσει την απόλυτη καταστροφή, μία σπίθα που μπορεί σε μια στιγμή να καταστρέψει τα πάντα. Αυτή είναι η στιγμή που δεν πρέπει να τα παρατήσεις. Μία σπίθα ελπίδας είναι ό,τι χρειάζεται για να φυτευτεί ο σπόρος της ελπίδας και η φύση θα βρει τον τρόπο να θεραπευτεί για άλλη μια φορά. Αυτόν τον Αύγουστο καταστροφικές πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα καταστρέφοντας παρθένα δάση μοναδικής ομορφιάς. Αυτό το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όσους πολέμησαν τη φωτιά, με την ελπίδα να φυτέψουν για άλλη μια φορά τον σπόρο της ελπίδας”, αναφέρει στο συνοδευτικό του μήνυμα ο δημιουργός της ταινίας.



Πηγή: news247.gr

The post Hope: Η καταστροφική πυρκαγιά μέσα από τα μάτια ενός παιδιού | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα