Euro 2024: Εκτός προκριματικών η Ρωσία μετά από απόφαση της UEFA

Εκτός των προκριματικών του Euro 2024 είναι και επίσημα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UEFA, με τον λόγο να είναι η εισβολή των στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε σήμερα στο Hvar της Κροατίας και ενέκρινε τη διαδικασία για την επερχόμενη κλήρωση προκριματικών του UEFA

Euro 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη στις 9 Οκτωβρίου.

Συνοψίζοντας την διαδικασία της κλήρωσης η UEFA τόνισε ότι η Γερμανία, η διοργανώτρια ομάδα του τουρνουά, προκρίνεται αυτόματα για την τελική φάση και ως εκ τούτου δεν συμμετέχει στην προκριματική κλήρωση.

«Όλες οι ρωσικές ομάδες είναι τιμωρημένες ως επακόλουθο των αποφάσεων της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στις 28 Φεβρουαρίου, οι οποίες επικυρώθηκαν από το CAS στις 15 Ιουλίου 2022. Έτσι, η Ρωσία δεν θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση των προκριματικών για το Euro» αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA.

Σημειώνεται ότι οι 53 εθνικές ομοσπονδίες θα συμμετάσχουν στην προκριματική κλήρωση, η οποία θα κατανείμει τους συμμετέχοντες σε δέκα ομίλους – επτά ομίλους των πέντε ομάδων και τρεις ομίλους των έξι ομάδων.

Οι δέκα νικητές των ομίλων και οι δέκα επιλαχόντες των ομίλων προκρίνονται στο τελικό τουρνουά. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις θα καθοριστούν μέσω των πλέι οφ που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024. Οι 53 ομάδες που συμμετέχουν προκρίνονται σύμφωνα με τη συνολική κατάταξη του UEFA Nations League 2022/23 και χωρίζονται σε επτά κατηγορίες.

OFFICIAL: Russia will not compete in Euro 2024 qualifiers as the nation’s ban from UEFA competitions remains active following its military invasion of Ukraine pic.twitter.com/TBBwZURmrO

— B/R Football (@brfootball) September 20, 2022

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία δεν θα έχει καμία ανάμειξη στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο ποδόσφαιρο για τα επόμενα χρόνια, καθώς τόσο οι σύλλογοι όσο και η εθνική ομάδα δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν μετά τις σχετικές αποφάσεις των UEFA και FIFA.

ieidiseis.gr

The post Euro 2024: Εκτός προκριματικών η Ρωσία μετά από απόφαση της UEFA appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Euro 2024, Εκτός, Ρωσία, UEFA,Euro 2024, ektos, rosia, UEFA