Ζημιές 194,3 εκατ. δολ. επέφερε η πανδημία στους Τσέχικους Σιδηροδρόμους το 2020

Η CZECH Railways (ČD) ανέφερε ζημιές 4,1 δισ. κορωνών (194,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2020, καθώς η πανδημία του Covid-19 προκάλεσε μεγάλη μείωση του αριθμού των επιβατών, περίπου στο 1/3.

Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε ιδιαίτερα κατά τα αρχικά στάδια της πανδημίας, όταν καταγράφηκε μόνο το 10% της κανονικής κίνησης.

Επιπλέον, η ČD ξόδεψε 166 εκατ. κορώνες σε απολυμαντικά, προστατευτικό εξοπλισμό και εντατικό καθαρισμό τρένων. Το κράτος αποζημίωσε την εταιρεία

με 32 εκατ. κορώνες από αυτά τα επιπλέον έξοδα.

Στον τομέα του cargo, η CarD Cargo ανέφερε απώλειες 248 εκατ. κορωνών, μεταφέροντας 4 εκατ. τόνους λιγότερους το 2020 από ό,τι το 2019.

Τα εμπορεύματα που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν τα στερεά και υγρά καύσιμα, τα αυτοκίνητα, ο σίδηρος και οι συνδυασμένες μεταφορές εμπορευμάτων από και προς την Κίνα.

«Κατά την άποψή μου, η ČD Cargo αντιμετώπισε τη πιο δύσκολη χρονιά στην ανεξάρτητη ύπαρξή της», δήλωσε ο κ. Tomáš Tóth, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ČD Cargo. «Από τη μία πλευρά, αγωνιζόμασταν με μια απροσδόκητα απότομη πτώση της ζήτησης για τις υπηρεσίες μας και, σε δύσκολες συνθήκες, προσπαθήσαμε να παρέχουμε στους πελάτες μας μεταφορές στη μέγιστη δυνατή ποιότητα», συμπλήρωσε.

The post Ζημιές 194,3 εκατ. δολ. επέφερε η πανδημία στους Τσέχικους Σιδηροδρόμους το 2020 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα