Στην Alitalia Ita τα περιουσιακά στοιχεία της παλιάς Alitalia, για να προχωρήσει η κρατικοποίησή της

Η Ιταλία ενέκρινε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, της Alitalia Ita, η οποία θα έχει υπό τη σκέπη της τα περιουσιακά στοιχεία της πτωχευμένης Alitalia, καθώς η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο για την κρατικοποίησης της αεροπορικής.

Η νέα εταιρεία, που θα ανήκει κατά 100% στο υπουργείο Οικονομίας της Ιταλίας, προγραμματίζεται

να ανοίξει τα “φτερά” της υπό την προεδρεία του Francesco Caio στις αρχές του 2021.

Η σύστασή της καθυστέρησε λόγω εσωκομματικών πολιτικών συγκρούσεων, ενώ τώρα θα πρέπει να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ήδη, οι υπουργοί Οικονομίας, Βιομηχανίας, Μεταφορών και Εργασίας της χώρας υπέγραψαν το σχετικό διάταγμα που δίνει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για τη σύσταση της νέας εταιρείας.

Σύμφωνα με την υπουργό Μεταφορών, Paola De Micheli, «η νέα ναυαρχίδα της Ιταλίας γεννήθηκε», ενώ σημείωσε ότι η διάσωση της παλιάς Alitalia έχει κοστίσει στον Ιταλό φορολογούμενο 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, η Alitalia υπέστη 11 χρόνια δύσκολης ιδιωτικής διαχείρισης και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης, προβλήματα που επιδεινώθηκαν από την κρίση του κορωνοϊού, ο οποίος έπληξε την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

The post Στην Alitalia Ita τα περιουσιακά στοιχεία της παλιάς Alitalia, για να προχωρήσει η κρατικοποίησή της appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα