Σε αποκλειστικές συζητήσεις με την ιταλική τράπεζα CDP η Atlantia για την Autostrade

Τρόπους επίτευξης συμφωνίας με την κρατική ιταλική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti (CDP) αναζητά ο κατασκευαστικός όμιλος Atlantia αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει στους αυτοκινητοδρόμους.

Την είδηση μεταφέρει το Reuters, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, συμπληρώνοντας ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε αποκλειστικές συζητήσεις.

Ο ιταλικός κατασκευαστικός όμιλος, που ελέγχεται από την οικογένεια Benetton

κατά ένα ποσοστό 30%, εμπλέκεται σε μια νομική διαμάχη με την ιταλική κυβέρνηση από το 2018, όταν γέφυρα στη Γένοβα που διαχειρίζεται η Autostrade κατέρρευσε, προκαλώντας τον θάνατο 43 ατόμων.

Παρόλο που το θέμα φαινόταν να επιλύεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν η Ρώμη ενέκρινε σχέδιο που θα επέτρεπε στην Atlantia να παραδώσει τον έλεγχο της Autostrade στη CDP, υπήρξε κίνδυνος κατάρρευσης των συνομιλιών, με την Atlantia να εξετάζει τη διάθεση του 88% της Austrade.

Αμέσως η ιταλική κυβέρνηση έδωσε προθεσμία στην Atlantia για να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών, με deadline την 10η Οκτωβρίου, και όπως όλα δείχνουν οι τρεις πλευρές (Atlantia – ιταλική κυβέρνηση – CDP) ξεκίνησαν ένα νέο κύκλο συζητήσεων την περασμένη εβδομάδα.

Καλά πληροφορημένη πηγή από το περιβάλλον της Atlantia, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα αποκλειστικών συνομιλιών με την CDP, δήλωσε ότι ο ιταλικός όμιλος είναι ανοιχτός για να συζητήσει οποιαδήποτε προσφορά σχετικά με το μερίδιο της Autostrade ως μέρος της διαδικασίας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, ωστόσο ακόμη δεν έχει κατατεθεί οτιδήποτε.

Βάσω Βεγ.

The post Σε αποκλειστικές συζητήσεις με την ιταλική τράπεζα CDP η Atlantia για την Autostrade appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα