Υπεγράφη η συμφωνία “Women in Rail”. Ενισχύεται περαιτέρω η απασχόληση των γυναικών στον σιδηρόδρομο

Ύστερα από σχεδόν 3 χρόνια διαπραγματεύσεων, στις 5 Νοεμβρίου, η Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ETF) συνυπέγραψαν τη συμφωνία “Women in Rail” με στόχο την προώθηση της απασχόλησης των γυναικών στον σιδηρόδρομο.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Πρόκειται για την πρώτη αυτόνομη συμφωνία στον τομέα των σιδηροδρόμων, που στόχο έχει την προσέλκυση του γυναικείου φύλου, ενώ παράλληλα εγγυάται την ίση μεταχείρισή τους στο χώρο εργασίας.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν καλύπτουν

τομείς όπως οι στόχοι, ο τρόπος προσέλκυσης περισσότερων γυναικών στον κλάδο, ο συνδυασμός επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής, προαγωγή και εξέλιξη σταδιοδρομίας, ίση αμοιβή, υγεία, ασφάλεια και εργασιακό περιβάλλον και πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης και του σεξισμού.

Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ με την υπογραφή της, ενώ οι σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν πλέον 12 μήνες για να θεσπίσουν μια πολιτική για το φύλο και τη διαφορετικότητα με 24μηνη διορία εφαρμογής.

Ο Joost Korte, γενικός διευθυντής της DG Employment, και η Charlotte Norlund-Matthiessen από το γραφείο του Επιτρόπου μεταφορών Adina Valean, που ήταν και παρόντες κατά την τελετή υπογραφής, συνεχάρησαν τις αντιπροσωπείες, ενώ τόνισαν ότι αυτό είναι «ένα ιδιαίτερα σημαντικό επίτευγμα που επετεύχθη κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων».

The post Υπεγράφη η συμφωνία “Women in Rail”. Ενισχύεται περαιτέρω η απασχόληση των γυναικών στον σιδηρόδρομο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα