Πρόγραμμα «μαμούθ» 550 δισ. δολ. για την ενίσχυση των σιδηροδρομικών και αστικών συγκοινωνιών των ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών κατέληξε σε συμφωνία και ψήφισε υπέρ της ψήφισης του νόμου περί επενδύσεων και θέσεων εργασίας, ύψους 1 τρις δολαρίων.

Ποσό 550 δις δολάρια θα διατεθεί σε σιδηροδρομικές και αστικές συγκοινωνίες. Το νομοσχέδιο αποτελεί τη πιο σημαντική πράξη δημοσίων δαπανών για τις υποδομές στις ΗΠΑ

εδώ και δεκαετίες και μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Υπολογίζεται ότι οι επιβατικοί και εμπορευματικοί σιδηρόδρομοι θα λάβουν 66 δις δολάρια σε χρηματοδότηση.

Οι νέες επιδοτήσεις εκτιμάται ότι θα εξαλείψουν τις εκκρεμότητες συντήρησης της Amtrak, θα υποστηρίξουν έργα για τον εκσυγχρονισμό του Βορειοανατολικού Διαδρόμου (NEC) και τα σχέδια της Amtrak για επέκταση της κάλυψης υπηρεσιών.

Το πακέτο περιλαμβάνει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για υπηρεσίες υπεραστικών σιδηροδρομικών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας.

Οι αστικές συγκοινωνίες πρόκειται να λάβουν 39 δις δολάρια ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην επέκταση, καθώς και στην επισκευή και αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής, στη βελτίωση της προσβασιμότητας και στην εισαγωγή νέων στόλων.

Επίσης, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σχεδόν 845 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για έργα ασφάλειας και εξάλειψης διασταυρώσεων αυτοκινητόδρομων – σιδηροδρομικών γραμμών.

Τέλος, υποστήριξη για έργα έρευνας και ανάπτυξης και επίδειξης που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, βοηθώντας τους σιδηροδρόμους να συνεχίσουν να μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

The post Πρόγραμμα «μαμούθ» 550 δισ. δολ. για την ενίσχυση των σιδηροδρομικών και αστικών συγκοινωνιών των ΗΠΑ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα