Υπάρχουν «κερδισμένοι» στις αερομεταφορές από την πανδημία; Κι όμως, ναι

Κι όμως, υπάρχουν «κερδισμένοι» από την πανδημία στις αερομεταφορές. Ποιοι είναι αυτοί; Οι τομείς του cargo / εμπορευμάτων και οι ιδιωτικές πτήσεις, με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Eurocontrol να το αποδεικνύουν περίτρανα.

Το ανωτέρω γράφημα του Eurocontol δείχνει ότι η ανάκαμψη των ιδιωτικών πτήσεων ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, επιτυγχάνοντας άνοδο σχεδόν 29% σε σχέση με τις αρχές του 2020!

Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο αγοράς των ιδιωτικών πτήσεων αυξήθηκε από περίπου 6% το 2019 (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος), στο 13% το 2021 μέχρι στιγμής.

Η πανδημία οδήγησε
σε μεγάλη ανάπτυξη τη Γενική Αεροπορία και τις ιδιωτικές πτήσεις

Γιατί αναπτύσσονται οι ιδιωτικές / business πτήσεις; Λόγω του Covid, των περιορισμών και της έλλειψης διασυνδέσεων από τους «παραδοσιακούς» αερομεταφορείς, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν VIP πτήσεις, τόσο για να προσεγγίσουν νέους πελάτες και για να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες, όσο και για λόγους αναψυχής των ανωτάτων στελεχών.

Το εφετινό καλοκαίρι, το επίκεντρο των business πτήσεων ήταν σε μεσογειακούς προορισμούς αναψυχής, όπως: Νίκαια – Κυανή Ακτή, Ibiza, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Αθήνα και Μάλαγα.

Ωστόσο, το φθινόπωρο τα πρώτα σημάδια καταδεικνύουν επιβράδυνση της ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των συνδέσεων από τους «παραδοσιακούς» αερομεταφορείς.

Συνολικά, από τις αρχές του 2020, η ανάπτυξη των business πτήσεων κυμάνθηκε στο 29%, του cargo στο 12% και των μη τακτικών πτήσεων στο 6%.

Στον αντίποδα, η πτώση του αριθμού των πτήσεων των low cost ανέρχεται στο 30% και των legacy αεροπορικών εταιρειών στο 40%, καταδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη των αερομεταφορών θα απαιτήσει χρόνο ακόμη.

The post Υπάρχουν «κερδισμένοι» στις αερομεταφορές από την πανδημία; Κι όμως, ναι appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα