Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του παλαιού λιμένα Ηγουμενίτσας

Έχοντας ως στόχο την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ηγουμενίτσας, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗγ) προχωρά τις εργασίες ανάπλασης του παλαιού λιμένα.

Η εν λόγω παρέμβαση, βάση της 134/2018 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού και της 8048/02-11-2018 Διακήρυξης περί διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού, αφορά «Εργασίες ανάπλασης στον Παλαιό Λιμένα Ηγουμενίτσας».

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού και την υπογραφή

της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, στις αρχές Απριλίου, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη και θα ολοκληρωθούν σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων (4) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Η δαπάνη για το έργο ανέρχεται στα 95.798,15 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για εργασίες στο πάρκινγκ του Οργανισμού που βρίσκεται στον παλαιό λιμένα της πόλης, έναντι του κτηρίου της περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Δημιουργία πεζόδρομου, καθώς και παράλληλη φύτευση (από την παραλιακή οδό προς την θάλασσα)Φύτευση νησίδων parking και λοιπών σημείωνΗλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες για τον φωτισμό και την άρδευση του χώρουΚατασκευή ξύλινων καθιστικώνΚατασκευή πεζόδρομου:από το parking του Ο.Λ.Ηγ. έως το parking της Αστυνομίας και θα ενώνεται με τον υπάρχοντα πεζόδρομοαπό το πέρας του νέου ποδηλατοδρόμου στο Πάνθεον (είσοδο Τελωνείου) έως το parking Ο.Λ.Ηγ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί μια σειρά από παρεμβάσεις, που περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της παραλίας, την πεζοδρόμηση και διαμόρφωση ενός τμήματος που καλύπτει την περιοχή της πλευράς πίσω από το πάρκινγκ («Λιμανάκι»), καθώς και το μέτωπο όπισθεν του κτηρίου «Πάνθεον» έως και την πίσω είσοδο του Τελωνείου.

The post Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του παλαιού λιμένα Ηγουμενίτσας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα