Πτωτική η πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου. Στο -2,6% οι πωλήσεις στο 4μηνο

Σημάδια σταθερότητας παρουσίασε η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών οχημάτων, τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων οχημάτων, κατά τον εξεταζόμενο μήνα, σημείωσαν πτώση μόλις 0,4%, φτάνοντας τα 1.303.787 αυτοκίνητα.

Όπως επισημαίνει η Ένωση, η ζήτηση προήλθε κυρίως από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, στις οποίες σημειώθηκε αύξηση 4,6%.

Όσον αφορά τις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, η Ισπανία (+2,6%), η Ιταλία (+1,5%) και η Γαλλία

(+0,4%) παρουσίασαν ελαφρά κέρδη σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Αντιθέτως, Μεγάλη Βρετανία (-4,1%) και Γερμανία (-1,1%) σημείωσαν πτωτικές τάσεις.

Σε επίπεδο 4μήνου (Ιανουάριος – Απρίλιος 2019), η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα στην ΕΕ μειώθηκε κατά 2,6%, με συνολικά 5,3 εκατ. οχήματα.

Οι αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας παρέμειναν σχεδόν σταθερές, ενώ οι ταξινομήσεις σε Ιταλία (-4,6%), Ισπανία (-4,5%) και Ην. Βασίλειο (-2,7%) μειώθηκαν σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018.

Η ελληνική αγορά

Θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA, οι πωλήσεις νέων οχημάτων στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο σημείωσαν άνοδο, φτάνοντας τα 12.303 οχήματα.

Να σημειωθεί ότι, ένα χρόνο νωρίτερα οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας άγγιξαν τα 10.498.

The post Πτωτική η πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου. Στο -2,6% οι πωλήσεις στο 4μηνο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα