Τους κινητήρες της Pratt & Whitney επέλεξε η Aegean Airlines για τα νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo

Τους κινητήρες της Pratt & Whitney επέλεξε η Aegean Airlines για τα νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neο.

Του Φώτη Φωτεινού

H ελληνική αεροπορική είχε να επιλέξει μεταξύ δύο κατασκευαστών κινητήρων, της Pratt & Whitney (PW1100G-JM) και της CFM International (LEAP-1A), μετά την απόφασή της να προμηθευτεί 30 + 12 αεροσκάφη της οικογένειας

Α320neo της Airbus.

Τελικά, αποφάσισε να προχωρήσει με την Pratt & Whitney, η οποία γνωστοποίησε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Aegean Airlines για την προμήθεια κινητήρων σε έως 62 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320neo: 30 + 12 αεροσκάφη της Aegean Airlines και έως 20 αεροσκάφη από εκμισθωτές αεροσκαφών.

Παράλληλα, η Pratt & Whitney θα παρέχει στην Aegean την βαριά συντήρηση των κινητήρων, μέσω μιας μακροπρόθεσμης μεταξύ τους συμφωνίας.

«Επιλέξαμε τον κινητήρα Pratt & Whitney GTF για να προσφέρουμε στους επιβάτες μας την νεότερη και πιο προηγμένη τεχνολογία για τα νέα αεροσκάφη Airbus», δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο κινητήρας GTF συνοδεύεται από σειρά ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, τόσο από επιχειρησιακής, όσο και περιβαλλοντικής πλευράς.

Από την πλευρά του, ο ανώτερος αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Υποστήριξης Πελατών της Pratt & Whitney, Rick Deurloo δήλωσε ότι η Pratt & Whitney και η Aegean Airlines έχουν δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι που διατηρούμε και αναπτύσσουμε αυτή τη σχέση».

Σημειώνεται ότι η Pratt & Whitney έχει ήδη εξοπλίσει τον στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που έχει σήμερα η Aegean με κινητήρες V2500.

Επιπλέον, τα 12 αεροσκάφη της Olympic Air είναι εξοπλισμένα με κινητήρες Turboprop της οικογένειας PW100.

Σύμφωνα με την P&W, από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του στις αρχές του 2016, ο κινητήρας GTF έχει αποδείξει την ικανότητά του να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων κατά 16%, τις εκπομπές NOx κατά 50%, σε σχέση με το ρυθμιστικό πρότυπο και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75%.

The post Τους κινητήρες της Pratt & Whitney επέλεξε η Aegean Airlines για τα νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα