Το ταχυδρομείο του Καναδά ολοκλήρωσε την πώληση της SCI Group

Το ταχυδρομείο του Καναδά (Canada Post) και η Purolator Holdings Ltd. ολοκλήρωσαν την πώληση του εγχώριου παρόχου 3PL SCI Group Inc. στη Metro Supply Chain.

Όπως τονίζεται, «η απόφαση αυτή έρχεται καθώς η Canada Post επικεντρώνεται στην αλλαγή της για να εξυπηρετήσει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των Καναδών πολιτών και των καναδικών επιχειρήσεων».

Η SCI είναι καναδικός πάροχος υπηρεσιών 3PL που ειδικεύεται στην αποθήκευση, στις λύσεις

εφοδιαστικής και στις μεταφορές. Λειτουργεί σε πάνω από 75 σημεία συνολικής επιφάνειας άνω των 4 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών και απασχολεί περίπου 3.000 εργαζόμενους.

Το ιστορικό της πώλησης

Η διαδικασία πώλησης της SCI ξεκίνησε το 2023 μετά από λεπτομερή αναθεώρηση και αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου της Canada Post.

Ακολούθησε μια ολοκληρωμένη διαδικασία RFP πολλών σταδίων, με τη συμμετοχή εξωτερικών νομικών και οικονομικών εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιλογών και των προτάσεων.

Η Canada Post βρίσκεται τώρα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της συναλλαγής με την Metro Supply Chain, η οποία υπόκειται σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Συνεχίζεται ο μετασχηματισμός

«Η SCI υπήρξε ισχυρό “χαρτί” για τον Όμιλο Εταιρειών Canada Post όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε ο Doug Ettinger, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Canada Post.

Όπως είπε, «Είμαστε χαρούμενοι που αυτή η κίνηση θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση ενός καθιερωμένου καναδικού ηγέτη logistics, επιτρέποντάς μας ταυτόχρονα να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στο να συνεχίσουμε να ηγούμαστε στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου».

Υπενθυμίζεται ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, το ταχυδρομείο του Καναδά υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μετασχηματισμού, εστιασμένο στις ταχέως εξελισσόμενες ταχυδρομικές ανάγκες της χώρας.

Το πλάνο αυτό ωθεί την εταιρεία στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου του Καναδά, εκπληρώνοντας παράλληλα το βασικό της σκοπό για αξιόπιστες παραδόσεις αλληλογραφίας, δεμάτων και πακέτων στη χώρα.

Το άρθρο Το ταχυδρομείο του Καναδά ολοκλήρωσε την πώληση της SCI Group εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
to-tachydromeio-tou-kanada-oloklirose-tin-polisi-tis-sci-group.htm
Τυχαία Θέματα