Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του δήμου Χαϊδαρίου κατά της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ότι είναι αναρμόδιο για να επιλύσει τη διένεξη που έχει προκύψει μεταξύ του δήμου Χαϊδαρίου και της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) αναφορικά με τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία “MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED”.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του δικαστηρίου δημοσίευσε σήμερα δύο σχετικές αποφάσεις, με τις οποίες έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να επιλύσει τη διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ του δήμου Χαϊδαρίου και της

«Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ» (ΕΤΑΔ), ενώ έκρινε ως αρμόδια τα πολιτικά δικαστήρια.

Η υπόθεση έφτασε στην Ολομέλεια του ΣτΕ μετά από αίτημα του δήμου Χαϊδαρίου, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η εκτέλεση:

α) της από 4.6.2021 προκηρύξεως της εταιρείας ΕΤΑΔ ΑΕ για τη διενέργεια ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την πώληση τμήματος ακινήτου της μείζονος εκτάσεως (ακίνητο 350.745 τ.μ.) των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και

β) της Α.Π. 9015/7.7.2021 αποφάσεως του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, με την οποία ανακηρύχθηκε οριστικός πλειοδότης η εταιρεία “MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED”, με οικονομικό αντάλλαγμα 37.316.041,88 ευρώ.

Το άρθρο Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του δήμου Χαϊδαρίου κατά της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα