Τέλη κυκλοφορίας: Η προθεσμία πληρωμής- Αναλυτικά η διαδικασία

Μόλις ένα κλικ στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα χρειάζονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων, προκειμένουν να λάβουν το ειδοποιητήριο τους και να εξοφλήσουν το ποσό πριν από τη λήξη της προθεσμίας των τελών κυκλοφορίας 2023.

Να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας

2023, οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν αν το επιθυμούν να ακολουθήσουν τη ψηφιακή διαδικασία για την κατάθεση πινακίδων.

Το μόνο που χρειάζεται να προσέξουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι η εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρυνθούν με υψηλά πρόστιμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια παράταση επομένως τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εξοφληθούν μέχρι και τα τέλη του 2022.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν αξιοποιήσουν τους εξής τρόπους πληρωμής:

Mέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.Μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».Στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει από πριν το ειδοποιητήριο.

Πως μπορείτε να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 μπορούν να εκτυπωθούν με τους εξής δύο τρόπους:

1) Kάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. Θα πρέπει να έχετε στη διάθεση σας τους κωδικούς του Taxisnet, τον ΑΦΜ καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε είναι:

Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.Πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ»Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗΠατάτε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων»Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων»Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματοςΤέλος πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή στον υπολογιστή, και στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε

2) Με την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων χωρίς τη χρήση των κωδικών . Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται ο προσωπικός σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

Συγκεκριμένα:

Mπαίνετε στο site της ΑΑΔΕΠατάτε το κουμπί «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ»Συμπληρώνετε τον ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και μετά επιλέγετε την χρονιά που επιθυμείτεΠατάτε το κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο παράθυρο προκειμένου να το σώσετε στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε

Να σημειωθεί ότι το πρόστιμο για όσους ξεχάσουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα τους.

Αντίθετα όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν τέλη, για να μην κινδυνεύουν από πρόστιμα, μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Τέλη κυκλοφορίαςπληρωμήαυτοκίνητοπρόστιμο
Keywords
Τυχαία Θέματα