Το ράλι των μετοχών: H AEGEAN του 1 δισ., το «ξύπνημα» του ΟΛΠ και η άνοδος των κατασκευών

Χρηματιστηριακό site δεν είμαστε, ωστόσο παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο – σε κάποιο βαθμό – αποτυπώνει την υπάρχουσα κατάσταση και τις προσδοκίες της εγχώριας οικονομίας.

Τις τελευταίες ημέρες, «όλοι μιλούν» για την άνοδο της μετοχής της AEGEAN, η οποία ξεπέρασε το 1 δις ευρώ σε κεφαλαιοποίηση.

Η μέγιστη τιμή της μετοχής πέρασε πλέον τα 11 ευρώ, με τους αναλυτές να

αναμένουν «ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα», δεδομένου ότι φέτος η αεροπορική δρομολογεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα της ιστορίας της.

Επίσης, έχει «ξυπνήσει» η μετοχή του ΟΛΠ που έκλεισε σε νέα, υψηλά 28 μηνών. Ο ΟΛΠ, ο οποίος κατάφερε τα χρόνια της πανδημίας να παραμείνει κερδοφόρος, παρουσίασε πέρυσι ρεκόρ εσόδων και κερδών.

Άνοδος παρατηρείται και στις μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου. Η Intrakat, υπό νέα διοίκηση και έπειτα από την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, βρίσκεται στη 2η θέση του κατασκευαστικού κλάδου, με ανεκτέλεστο 4,9 δις (στα τέλη του έτους) έναντι 2,1 δις σήμερα.

Αντίστοιχα, για τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ, στα 21,2 ευρώ (τρέχουσα τιμή 14,2 ευρώ) ανέβασε την τιμή – στόχο η Axia, σε νέα ανάλυσή της, με σύσταση «αγορά» και υποστηρίζοντας ότι «η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι μια κορυφαία κάθετη ολοκληρωμένη πλατφόρμα που εστιάζει στην ανάπτυξη υποδομών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Τέλος, και η μετοχή του ΑΒΑΞ κινείται ανοδικά το τελευταίο διάστημα (στο χαρτοφυλάκιο του ΑΒΑΞ ανήκει το μεγαλύτερο δημόσιο έργο, η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας), ενώ και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ προσπαθεί να «ενδυναμώσει» τη μετοχή, εξαγγέλλοντας πιθανή διανομή μερίσματος το 2024.

Το άρθρο Το ράλι των μετοχών: H AEGEAN του 1 δισ., το «ξύπνημα» του ΟΛΠ και η άνοδος των κατασκευών εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
to-rali-ton-metochon-h-aegean-tou-1-dis-to-xypnima-tou-olp-kai-i-anodos-ton-kataskevon.htm
Τυχαία Θέματα