Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης εντάχθηκε στο πρόγραμμα European Connected Regional Airports του EUROCONTROL Network Manager

«Καλωσορίζουμε τη Σαντορίνη, το τελευταίο περιφερειακό αεροδρόμιο που ενσωματώθηκε στο ευρωπαϊκό αεροπορικό δίκτυο του Eurocontrol.

Χάρη στη στενή συνεργασία με τη Fraport Greece και τον ελληνικό ANSP, η Σαντορίνη είναι πλέον συνδεδεμένη με το πρόγραμμα European Connected Regional Airports του EUROCONTROL Network Manager (NM)», αναφέρει το Eurocontrol.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, τα μικρά και περιφερειακά αεροδρόμια αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% της κίνησης στο ευρωπαϊκό αεροπορικό δίκτυο.

Η σύνδεση του αεροδρομίου της Σαντορίνης

με το NM του Eurocontrol θα βελτιώσει την απόδοση του αεροδρομίου, καθώς και τη μελέτη της κατάστασης κατά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η κίνηση στη Σαντορίνη αυξάνεται σε περίπου 150 καθημερινές αναχωρήσεις/αφίξεις, καθιστώντας την ένα από τα πιο πολυσύχναστα περιφερειακά αεροδρόμια στην Ευρώπη.

«Με 1 ακόμη περιφερειακό ελληνικό αεροδρόμιο που θα συνδεθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 και 2 ακόμη τον Μάρτιο του 2024, οι περισσότερες αναχωρήσεις από ελληνικά νησιά θα είναι ορατές στο Επιχειρησιακό Κέντρο Διευθυντή Δικτύων EUROCONTROL», υπογραμμίζει ο Οργανισμός.

Β. Βεγ. 

Το άρθρο Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης εντάχθηκε στο πρόγραμμα European Connected Regional Airports του EUROCONTROL Network Manager εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
to-aerodromio-tis-santorinis-entachthike-sto-programma-european-connected-regional-airports-tou-eurocontrol-network-manager.htm
Τυχαία Θέματα