Το πρώτο πρατήριο υδρογόνου της AVIN ξεκινά τη λειτουργία του στους Αγ. Θεοδώρους (video, pics)
Παρουσιάστηκε ο πρώτος εμπορικός σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου στους Αγίους Θεοδώρους υπό το εμπορικό σήμα της AVIN.
Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, που σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση της κινητικότητας με υδρογόνο στη χώρα.
Το έργο αυτό διακρίνεται για σημαντικές πρωτιές σε εθνική, περιφερειακή και ευρωπαϊκή κλίμακα. Είναι το πρώτο, δημόσια προσβάσιμο, εμπορικό πρατήριο υδρογόνου που κατασκευάζεται στη χώρα και από τα πρώτα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Είναι το πρώτο που υλοποιείται στην Ευρώπη με συγχρηματοδότηση
To πρατήριο ανεφοδιασμού οχημάτων με υδρογόνο (Hydrogen Refueling Station – HRS) είναι μια καινοτόμα εγκατάσταση υψηλής τεχνολογίας και αυστηρών προδιαγραφών. Ο σταθμός επιτρέπει την τροφοδοσία οχημάτων υδρογόνου ελαφρού και βαρέως τύπου, ενισχύοντας τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας και υποστηρίζοντας τον στόχο της Motor Oil για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων στον τομέα των μεταφορών.
Η Coral Gas ανέλαβε την προμήθεια και μεταφορά από το εξωτερικό, και εν συνεχεία αποθήκευση του πράσινου υδρογόνου για τη λειτουργία του πρατηρίου. Στο μέλλον η πλήρωση των trailers θα γίνεται στο σταθμό φόρτωσης υδρογόνου που κατασκευάζει η Motor Oil στο διυλιστήριο.
Επίσης, η bfs, κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου, ανέλαβε και υλοποίησε το απαιτητικό έργο κατασκευής και επίβλεψης δοκιμαστικής λειτουργίας και ασφαλείας του πρατηρίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν όλα τα χαρακτηριστικά που αφορούν στις συνθήκες μεταφοράς, αποθήκευσης, εφοδιασμού και δόθηκαν απαντήσεις για τη λειτουργία του πρατηρίου υδρογόνου και τα πλεονεκτήματα που μπορούν να αναδειχθούν από το πιλοτικό αυτό πρώτο εγχείρημα στον τομέα της υδρογονοκίνησης στη χώρα.
Ο γενικός διευθυντής της AVIN OIL, Ιωάννης Ραπτάκης δήλωσε: “Η σπουδαιότητα των εναλλακτικών καυσίμων και της κυκλικής οικονομίας είναι έκδηλη στο πλάνο ανάπτυξης μας, με κομβικό τον ρόλο του υδρογόνου στα εμβληματικά έργα που ήδη υλοποιεί ο όμιλος. Το υδρογόνο αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο για την παραγωγή καυσίμων μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος. Εμείς σήμερα ανοίγουμε αυτή τη δυνατότητα στον τελικό καταναλωτή, ανοίγουμε τον δρόμο στην υδρογονοκίνηση, κόβοντας πρώτοι το νήμα στις μελλοντικές λύσεις που ήδη δοκιμάζονται στην Ευρώπη”.
Ο γενικός διευθυντής της Coral Gas, Παναγιώτης Χαριτόπουλος δήλωσε: “Στην Coral Gas έχουμε στόχο να ηγηθούμε στην ενεργειακή μετάβαση. Και να μην ξεχνάμε ότι τα καύσιμα είναι πλήρως συμβατά με το DNA της εταιρείας μας, και άρα για εμάς είναι ένα φυσικό μονοπάτι που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Ταυτόχρονα, μέσα από τις πρωτοβουλίες μας για καθαρές ενεργειακές λύσεις, είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε σε έναν πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον”.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση μεταξύ των κκ. Γιώργου Χατζημαρκάκη, CEO της Hydrogen Europe, και Κωνσταντίνου Χατζηφώτη, Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ομίλου Motor Oil.
O κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε: “Το υδρογόνο δεν είναι απλώς μια λύση για το κλίμα – είναι η ευκαιρία για ισχυρή ενεργειακή ασφάλεια και καινοτομία. Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη ναυτιλία, τις μεταφορές και την αποθήκευση ενέργειας. Η Motor Oil ήδη δείχνει τον δρόμο, προωθώντας ενεργά την πράσινη μετάβαση”.
Ο κ. Χατζηφώτης δήλωσε: “Η κατασκευή και λειτουργία του πρώτου εμπορικού, δημόσια προσβάσιμου πρατήριου υδρογόνου στην Ελλάδα, μέσω και της συνδυαστικής αξιοποίησης ενωσακών χρηματοδοτικών εργαλείων, αποτελούν ένα πρωτοποριακό επίτευγμα και προσθέτουν ένα σημαντικού συμβολισμού ορόσημο στην αλυσίδα αξίας υδρογόνου που αναπτύσσει ο όμιλος Motor Oil”.
Με την υποδομή του πρώτου πρατηρίου υδρογόνου, η χώρα μπαίνει στον ευρωπαϊκό χάρτη σύγχρονων οδικών μεταφορών. Το πρατήριο της AVIN και τα trailers υδρογόνου, τα οποία λειτουργεί η Coral Gas, είναι τα πρώτα απτά δείγματα του στρατηγικού πλάνου του ομίλου Motor Oil για την ανάπτυξη αλυσίδας αξίας υδρογόνου στη χώρα.
Το άρθρο Το πρώτο πρατήριο υδρογόνου της AVIN ξεκινά τη λειτουργία του στους Αγ. Θεοδώρους (video, pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- ΔΕΗ Fiber: Internet από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα και υπερυψηλές ταχύτητες
- Αλλαγή ηγεσίας στo Public Group: Νέος CEO ο Δημήτρης Γαλάνης
- Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Ο στόχος της οικογένειας Σαράντη να αναπτύξει στην Ήπειρο, μέσω της Δωδώνη, την κτηνοτροφία
- Sustainability & ESG Performance: Ανηφορικός o δρόμος προς τη βιωσιμότητα, αλλά δεν υπάρχει άλλος
- Δημοσκόπηση Interview: Διψήφιο προβάδισμα Ν.Δ., 4η η Πλεύση Ελευθερίας – Πόσοι θα ψήφιζαν ένα κόμμα Τσίπρα ή Σαμαρά
- Ο Βασίλης Καπενής αναλαμβάνει νέο ρόλο ως Infrastructure Solutions Sales Manager - (ISG) για Ελλάδα και Κύπρο
- Η Avanzanite γίνεται πανευρωπαϊκή και έρχεται και στην Ελλάδα
- Χατζηδάκης: Εντός του 2025 η ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο
- tbi bank: Ισχυρή ανάπτυξη για το α’ τρίμηνο του 2025
- Αλλαγή ηγεσίας στα Public: Παρελθόν ο Ρ. Μπουρλάς - Νέος CEO ο Δ. Γαλάνης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις metaforespress
- ΔΕΗ Fiber: Internet από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα και υπερυψηλές ταχύτητες
- Αυξάνει τις τιμές των γραμματοσήμων, από 1ης Ιουλίου, το ταχυδρομείο της Ολλανδίας
- Το πρώτο πρατήριο υδρογόνου της AVIN ξεκινά τη λειτουργία του στους Αγ. Θεοδώρους (video, pics)
- Όμιλος Attica: Νέες εκπτώσεις στις γραμμές Πειραιάς – Κρήτη, ως 30% στα ημερήσια δρομολόγια
- Τελευταία Νέα metaforespress
- Το πρώτο πρατήριο υδρογόνου της AVIN ξεκινά τη λειτουργία του στους Αγ. Θεοδώρους (video, pics)
- Αυξάνει τις τιμές των γραμματοσήμων, από 1ης Ιουλίου, το ταχυδρομείο της Ολλανδίας
- ΔΕΗ Fiber: Internet από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα και υπερυψηλές ταχύτητες
- Όμιλος Attica: Νέες εκπτώσεις στις γραμμές Πειραιάς – Κρήτη, ως 30% στα ημερήσια δρομολόγια
- 50 επιπλέον νέα λεωφορεία προστέθηκαν στον στόλο των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ)
- Δωρεάν η μετακίνηση προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε ΟΑΣΑ, ΟΣΕΘ το 2026
- Sweco awarded multi-year contract with Deutsche Bahn to lead technical efforts for rail expansion in Munich
- Αναβάθμιση των σηράγγων Δερβενίου και Χελυδορίου με φωτιστικά LED και επαναχρωματισμό
- Υπηρεσία αυτόματου περιορισμού ταχύτητας από την Volvo Trucks
- Τουρίστες από ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο και Γαλλία «ψηφίζουν» Ελλάδα για τις φετινές τους διακοπές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ Βασιλόπουλος: 200 πράξεις αγάπης και στήριξης σε όλη την Ελλάδα
- «Χρυσή» η επένδυση στα shuttle DP tankers
- Να κάνουμε την εξωστρέφεια εθνική προτεραιότητα
- Γάζα: Η Χαμάς σκότωσε 50 μέλη της ομάδας του «Ισραηλινού πράκτορα»
- «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη: Το κοινό ψήφισε... «Δαγκωτό»
- Χρηματιστήριο: Ηπιες πιέσεις πέριξ των 1.850 μονάδων με τραπεζικά βαρίδια
- Στουρνάρας: Η πολιτική σταθερότητα της ΕΕ προσελκύει επενδυτές στο ευρώ
- Από αύριο οι αιτήσεις για δράση επιχορηγούμενης επιχειρηματικότητας ανέργων ΔΥΠΑ
- Κόκκαλης: Θέλουν να αποζημιώσουν βαμβακοκαλλιέργεια στη Φλώρινα που δεν έχει ούτε… ρίζα βαμβάκι!
- Μέτρα ελέγχου της ΕΕ για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών και την ευλογιά των αιγοπροβάτων