Τις δύο άκρες του Ατλαντικού επιχειρούν να ενώσουν οι συμμαχίες «THE Alliance» και «Ocean Alliance»

Έξι μεγάλα ονόματα της ναυτιλιακής εμπορευματικής κοινότητας “δίνουν τα χέρια”, επιδιώκοντας να ενώσουν τις δύο άκρες του Ατλαντικού και συγκεκριμένα, τα λιμάνια των Ανατολικών Ακτών στις ΗΠΑ με αυτά της Μεσογείου.

Αναλυτικότερα, οι Hapag-Lloyd, Ocean Network Express και Yang Ming (ανήκουν στη συμμαχία “THE Alliance”) προχωρούν σε στρατηγική

συνεργασία με τις CMA-CGM, COSCO και OOCL (ανήκουν στη συμμαχία “Ocean Alliance”), έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της υπηρεσίας AL6 (Atlantic 6).

Ουσιαστικά, η νέα υπηρεσία ενοποιεί την υπηρεσία AL6 (που εκτελούν Hapag-Lloyd, Ocean Network Express, Yang Ming) με την υπηρεσία Amerigo (που εκτελούν COSCO, CMA-CGM, OOCL).

Θα πραγματοποιείται από έξι εμπορευματοκιβώτια 8.000 TEUs, ενώνοντας (κυκλικά) τα λιμάνια Λα Σπέτσια – Γένοβα – Φος – Βαρκελώνη – Βαλένθια – Νέα Υόρκη – Νόρφολκ – Σαβάννα – Μαϊάμι – Αλγεθίρας – Λα Σπέτσια.

Εκτός του νέου δρομολογίου μένει το Λιβόρνο που δεν θα καλύπτεται πλέον από την AL6, ωστόσο η “THE Alliance” διαβεβαιώνει ότι με τη βοήθεια της ZIM και της υπηρεσίας AL7 το εν λόγω λιμάνι θα επανεξυπηρετηθεί.

Να σημειωθεί ότι η συνέργεια μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ υπόκειται υπό την έγκριση των Ρυθμιστικών Αρχών.

The post Τις δύο άκρες του Ατλαντικού επιχειρούν να ενώσουν οι συμμαχίες «THE Alliance» και «Ocean Alliance» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα