Θερμικές κάμερες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των επιβατών δοκιμάζουν οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι (SNCF)

Θερμικές κάμερες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των επιβατών δοκιμάζουν οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι (SNCF).

Ο σταθμός Paris Gare de Lyon θα είναι ο πρώτος σταθμός για το σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας που τίθεται δοκιμαστικά από σήμερα σε λειτουργία.

Θα ακολουθήσουν, στις 5 Αυγούστου, δοκιμές στους σταθμούς Paris Gare de l’Est και στο Montparnasse.

Η SNCF προσκάλεσε εθελοντές

να συμμετάσχουν στις δοκιμές των συστημάτων απομακρυσμένης παρακολούθησης θερμοκρασίας που χρησιμοποιούν θερμική κάμερα για να ελέγξουν τη θερμοκρασία των επιβατών σε μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Εάν ένας επιβάτης έχει θερμοκρασία 38,5 °C ή μεγαλύτερη, το προσωπικό του σταθμού θα λαμβάνει ειδοποίηση στους τερματικούς σταθμούς και θα παρέχει στον επιβάτη μια νέα χειρουργική μάσκα, καθώς και ένα πακέτο υδροαλκοολικού τζελ.

Εάν ο επιβάτης επιθυμεί να αναβάλλει ή ακυρώσει το ταξίδι, το εισιτήριο μπορεί να ανταλλαχθεί ή να ακυρωθεί δωρεάν έως τις 31 Αυγούστου.

Η SNCF υποστηρίζει ότι οι δοκιμές δεν σημαίνουν ότι θα εγκαταστήσει απαραίτητα τέτοιες κάμερες στο μέλλον, αλλά αποτελούν μέρος του διαρκούς πειραματισμού της με πολλές καινοτομίες για την επαλήθευση της αποτελεσματικότητάς τους.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα θερμικές κάμερες στους Σ.Σ. Λαρίσης και Θεσσαλονίκης έχει τοποθετήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

The post Θερμικές κάμερες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των επιβατών δοκιμάζουν οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι (SNCF) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα