Στη δοκιμή νέου ηλεκτρικού φορτηγού-ταξί προχωρά η Royal Mail

Η Royal Mail, σε συνεργασία με την London Electric Vehicle Company, προχωρά στη δοκιμή του νέου ηλεκτρικού φορτηγού-ταξί VN5 για την παράδοση δεμάτων και επιστολών.

Το 2,9 τόνων φορτηγό-ταξί έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί μεγάλες αποστάσεις, ενώ έχει παρόμοια χωρητικότητα φορτίου με ένα τυπικό φορτηγό της Royal Mail.

Στόχος είναι να λειτουργεί συμπληρωματικά στο έργο των ταχυδρομικών υπαλλήλων, μειώνοντας

παράλληλα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του βρετανικού ταχυδρομείου.

Τα δοκιμαστικά θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους 6 μήνες σε κυρίως αστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Ντέρμπι, του Λιντς, του Εδιμβούργου, του Μπρίστολ και του Χόκλι, κοντά στο Μπέρμιγχαμ.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η αξιοποίηση του VN5, τότε το φορτηγό-ταξί θα συμπληρώσει τον υπάρχοντα στόλο των 295 ηλεκτρικών φορτηγών του βρετανικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τον Paul Gatti, διευθυντή Στόλου της Royal Mail, «Ως εταιρεία, δεσμευόμαστε να κάνουμε αλλαγές στις λειτουργίες μας που θα μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, διασφαλίζοντας ότι συνεχίζουμε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών μας.

Παράλληλα με την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε διάφορες τοποθεσίες της επιχείρησής μας, αποτελεί μέρος ενός προγράμματος πρωτοβουλιών που μας επιτρέπει να πειραματιστούμε με διάφορους τρόπους για να το επιτύχουμε, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να παραδίδουμε επιστολές και δέματα με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα».

Μαρ. Δημητρίου

The post Στη δοκιμή νέου ηλεκτρικού φορτηγού-ταξί προχωρά η Royal Mail appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα