Θ. Ζηλιασκόπουλος: Εντός του επόμενου 6μηνου η εύρεση ιδιώτη επενδυτή για τη Φυλή

«Η δυναμική της αγορά των logistics δεν έχει δείξει ακόμα τη δυναμική της, αλλά οι καλές ημέρες είναι μπροστά μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, στο πάνελ “Ο «κρυμμένος θησαυρός» των ελληνικών logistics”, στο πλαίσιο του 1ου Growthfund Summit.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη βελτίωσης της διασύνδεσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ χαρακτήρισε τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου των logistics

ως “μικρές και εσωστρεφείς”.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις εξελίξεις για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων logistics που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτιμώντας πως θα βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής για το επιχειρηματικό πάρκο της Φυλής, το οποίο αφορά τη μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων από τον Ελαιώνα, εντός του επόμενου εξαμήνου.

Όπως τόνισε, υπάρχουν 391 εταιρείες στον Ελαιώνα, υπεύθυνες σχεδόν για το σύνολο των εγχώριων μεταφορών που λειτουργούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Με την μεταφορά στο νέο επιχειρηματικό πάρκο στη Φυλής θα μειωθεί κατά 6.500 φορτηγά η κίνηση στον Κηφισό, ενώ σημαντική ώθηση θα δώσει η σύνδεση του με τον σιδηρόδρομο και την Αττική Οδό.

Το κόστος της μεταφοράς των εταιρειών ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ που καλύπτονται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ.

Το άρθρο Θ. Ζηλιασκόπουλος: Εντός του επόμενου 6μηνου η εύρεση ιδιώτη επενδυτή για τη Φυλή εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
th-ziliaskopoulos-entos-tou-epomenou-6minou-i-evresi-ependyti-gia-ti-fyli.htm
Τυχαία Θέματα