Ταχύπλοο με… ρεκόρ Γκίνες ενέταξε στο στόλο της η SEAJETS: Το World Champion Jet

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται, από το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου, το νέο ταχύπλοο που εντάχτηκε στην SEAJET Plan, το “World Champion Jet”.

Πρόκειται για το πρώην “ΗSC Villum Clausen”, ένα ταχύπλοο σκάφος, το οποίο κατέχει και μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα του.

Το ταχύπλοο έχει χωρητικότητα 6.400gt, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα 4 μέτρων.

Εξοπλίζεται με 2 τουρμπίνες αεροπορικού

τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 44 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 Κόμβων.

Mπορεί να μεταφέρει έως και 1.200 επιβάτες, ενώ στα άνω των 2.000m2 της επιφάνειας των κοινόχρηστων χώρων του προσφέρεται σαλόνι διακεκριμένης θέσης, platinum θέσης, εστιατόριο, bridge deck bar και σαλόνι, παιδότοπος, υποδοχή και shopping area.

Το World Champion Jet ναυπηγήθηκε το Μάρτιο 2000 στο Perth της Αυστραλίας από τα Austal Ships για λογαριασμό της Δανέζικης Lessors Borholmstrafikken και ήταν οι ίδιοι ιδιοκτήτες από το 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

«Με την ένταξή του στην οικογένεια της SEAJETS, αντίστοιχη της υψηλής ταχύτητάς του γίνεται πλέον και η δυναμική του δικτύου της SEAJETS που αναβαθμίζεται σημαντικά, φτάνοντας να διαχειρίζεται, υπό τα σήματά της, το μεγαλύτερο και ταχύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 17 ταχύπλοα, καθώς και 3 συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 250 διασυνδέσεις στο Αιγαίο», αναφέρει η εταιρεία.

The post Ταχύπλοο με… ρεκόρ Γκίνες ενέταξε στο στόλο της η SEAJETS: Το World Champion Jet appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα