Τα ρομποταξί της Cruise στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, του Όστιν και του Φοίνιξ

Η Cruise δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους κυρίως του Σαν Φρανσίσκο, του Όστιν και του Φοίνιξ στις ΗΠΑ να πάρουν να “μικρή γεύση” από τα ρομποταξί.

Και με ποιον τρόπο γίνεται αυτό; Οι κάτοχοι τηλεφώνων Android, μέσω εφαρμογής, αποκτούν άμεση πρόσβαση στην υπηρεσία robotaxi της Cruise επιβεβαιώνοντας την τοποθεσία παραλαβής τους και επιλέγοντας τον προορισμό τους.

Η Cruise,

που χρηματοδοτήθηκε με 3,35 δισ. δολ. από τις General Motors και Softbank, ανέφερε στο Twitter ότι έχει αρχίσει ήδη να ενσωματώνει χρήστες Android από την υπάρχουσα λίστα αναμονής της για την υπηρεσία robotaxi.

Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αυτό-οδηγούμενο όχημα της Cruise καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο για τη χρήση της υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί από τις 10 π.μ. έως τις 5:30 π.μ. σε γειτονιές στη βορειοδυτική πλευρά του Σαν Φρανσίσκο.

Οι «ισχυροί χρήστες», ένας χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε τακτικούς χρήστες της υπηρεσίας που παρέχουν συχνά σχόλια στην Cruise, έχουν μια εκτεταμένη περιοχή εξυπηρέτησης τη νύχτα και μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τα robotaxi κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επί του παρόντος οι διαδρομές στις παραπάνω περιοχές των ΗΠΑ είναι δωρεάν, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία της Cruise 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα σε όλη την πόλη.

Μιλώντας στο «TechCrunch», η Cruise ανέφερε ότι πάνω από το 20% των ατόμων στη λίστα αναμονής της είναι χρήστες Android και συμπλήρωσε ότι «η προσθήκη εφαρμογής Android ήταν μια από τις συχνότερες απαιτήσεις των χρηστών της».

Να σημειωθεί ότι, τα πρώτα αυτό-οδηγούμενα οχήματα της Cruise κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στους δημόσιους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο το 2021. Έκτοτε και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, τα ρομποταξί διένυσαν συνολικά 1 εκατομμύριο μίλια χωρίς οδηγό – μια απόσταση που ισοδυναμεί με πάνω από 40 γύρους σε όλο τον πλανήτη.

Η Cruise εκτιμά ότι αυτός ο αριθμός θα διπλασιαστεί ως τα μέσα του 2023 και θα συνεχίσει να κλιμακώνεται εκθετικά καθώς ο στόλος οχημάτων της θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Τα ρομποταξί της Cruise στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, του Όστιν και του Φοίνιξ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
ta-robotaxi-tis-cruise-stous-dromous-tou-san-fransisko-tou-ostin-kai-tou-foinix.htm
Τυχαία Θέματα