Τα φυσικά καταστήματα επιβραδύνουν την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Άνοδος εσόδων 7,3% και κερδών 39,5% για την ACS

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ACS για το έτος 2021 δημοσίευσε – μεταξύ άλλων – ο όμιλος Quest.

Όπως αναφέρει ο όμιλος, οι ρυθμοί αύξησης (και) της ACS έχουν επιβραδυνθεί, ακολουθώντας την αντίστοιχη κάμψη του ηλεκτρονικού εμπορίου, που παρατηρείται μετά την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων.

Για το 2022, οι αρχικές εκτιμήσεις προέβλεπαν ήπια αύξηση των εσόδων, προερχόμενη από την περίοδο

μετά το α’ τετράμηνο του έτους από τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών, λόγω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εντούτοις, όπως αναφέρεται, υπάρχουν επιφυλάξεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δεδομένης της αύξησης του κόστους ενέργειας, καθώς και των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Το 2021, υπήρξε βελτίωση στις πωλήσεις (+7,3%), στα 135,1 εκατ., η οποία συνοδεύτηκε από μεγαλύτερη αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας (+36%) και της καθαρής κερδοφορίας (+39,5%),  στα 16,1 εκατ.

Η κερδοφορία της ACS ήταν αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, λόγω και έκτακτων αποτελεσμάτων από την αντιστροφή παλαιότερων προβλέψεων, που ενίσχυσαν τα κέρδη προ φόρων κατά περίπου 3 εκατ.

Χωρίς αυτά, η πορεία της προ φόρων κερδοφορίας κινήθηκε θετικά, αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς.

Φ. Φωτ.  

The post Τα φυσικά καταστήματα επιβραδύνουν την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Άνοδος εσόδων 7,3% και κερδών 39,5% για την ACS appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα