Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος της Aeroflot με την κατηγορία της απάτης

Δικαστήριο της Μόσχας διέταξε τη σύλληψη ανώτερου στελέχους της Aeroflot και επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού και ανάπτυξης του στόλου αεροσκαφών, Michael Minayev, με την κατηγορία της απάτης σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα.

Η σύλληψή του μεταδόθηκε από την εφημερίδα “RBK”, επικαλούμενη δική της πηγή, ενώ επιβεβαιώθηκε και από την υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου στο πρακτορείο “TASS”.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο “Interfax”,

αναφέρει ότι ο Minayev θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την πηγή της “RBK”, μέσω του τμήματος του οποίου ήταν επικεφαλής ο Minayev, πραγματοποιούνταν οι αγορές και οι μισθώσεις αεροσκαφών.

Με βάση την οργανωτική δομή της Aeroflot, αυτό το τμήμα υπαγόταν στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της αεροπορική που ήταν αρμόδιος για εμπορικές και οικονομικές υποθέσεις Andrei Tsikhanov.

Νωρίτερα, τον Μάιο, δικαστήριο της Μόσχας διέταξε την ερήμην σύλληψη του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Aeroflot Andrei Panov με την κατηγορία της απάτης από οργανωμένη ομάδα ατόμων σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα. Ο Panov διέφυγε από τη Ρωσία και σε βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την πηγή της “RBK”, πρόκειται για ποινική υπόθεση που σχετίζεται με σύμβαση 200 εκατ. ρουβλιών σχετικά με την εκπόνηση στρατηγικής marketing της Aeroflot, την οποία η ρωσική εταιρεία είχε υπογράψει με την American Brain το 2019.

Πάντως, πρόσφατα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Aeroflot έχει ένα απόθεμα ανταλλακτικών για τα αεροσκάφη τύπου Boeing και Airbus για τρεις μήνες, μετά τους οποίους θα αναγκαστεί να μετατρέψει μερικά από τα αεροσκάφη της σε ανταλλακτικά για να εξυπηρετήσει τον στόλο της.

The post Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος της Aeroflot με την κατηγορία της απάτης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα