Στην ελληνόκτητη startup Matternet περνούν τα drones της ελβετικής Swiss Post

Μετά από 5 χρόνια, η Swiss Post αποφάσισε να παραδώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στο κομμάτι των drones στην Matternet, εταιρεία startup του Ανδρέα Ραπτόπουλου.

Της Βάσως Βεγιάζη

Αν και τα αυτόνομα drones έχουν συγκεντρώσει το παγκόσμιο -επενδυτικό και μη- ενδιαφέρον, το τρέχον ρυθμιστικό περιβάλλον για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην Ελβετία δυστυχώς δεν επιτρέπει στην Swiss Post να κάνει ευρεία χρήση των drones ή να τα χρησιμοποιήσει με απώτερο

στόχο την κερδοφορία.

Όπως αναφέρει η ίδια η Swiss Post, «σύμφωνα με τη νέα στρατηγική της, η εταιρεία αποφάσισε να εστιάσει σε λύσεις logistics στο core business της και να συνεχίσει την υποστήριξη της δημόσιας υπηρεσίας στην Ελβετία χρησιμοποιώντας ίδιους πόρους».

Υπενθυμίζεται ότι, τον Μάρτιο του 2017, η Swiss Post ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες του κλάδου που χρησιμοποίησαν drones για τη μεταφορά εργαστηριακών δειγμάτων μεταξύ νοσοκομείων και εργαστηρίων. Μάλιστα, η υπηρεσία προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από τον τομέα της υγείας.

Με βασικό της μότο «Η Swiss Post του αύριο», η εταιρεία αποφάσισε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας στον πυρήνα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής, η Swiss Post προχώρησε σε διεξοδική επανεξέταση της κερδοφορίας όλων των εν εξελίξει projects της τους τελευταίους μήνες – συμπεριλαμβανομένων και των drones.

Η ανάλυση κατέδειξε ότι τα αυτόνομα drones συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον. Ωστόσο, το αποτέλεσμα της 5ετούς λειτουργίας τους έδειξε ότι η Swiss Post δεν είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσει αρκετά ευρέως ή να αποκομίσει κέρδος χρησιμοποιώντας την τρέχουσα τεχνολογία και τηρώντας τους ισχύοντες κανονισμούς.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία αποφάσισε να παραδώσει το μέχρι τώρα έργο της στα drones στην Matternet στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

Σε δηλώσεις του, ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Matternet, τόνισε: «Ευχαριστούμε την Swiss Post για τη συνεργασία και όλα όσα καταφέραμε μαζί τα τελευταία 5 χρόνια. Με την εκτεταμένη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τη λειτουργία δικτύων παράδοσης με drones σε πόλεις της Ελβετίας από το 2017, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα προς το όραμά μας για δίκτυα παράδοσης drone, εξαιρετικά γρήγορα και φιλικά προς το περιβάλλον, στην Ελβετία».

The post Στην ελληνόκτητη startup Matternet περνούν τα drones της ελβετικής Swiss Post appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα