Συνάντηση εργασίας Φ. Κουβέλη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φ. Κουβέλης υποδέχθηκε σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της πλευράς των ΗΠΑ.

Τον κ. Πρέσβη συνόδευαν στελέχη του οικονομικού και ναυτικού

τομέα της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ενώ από πλευράς Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. παρευρέθηκε στη συνάντηση εργασίας ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης καθώς και λοιπά υπηρεσιακά στελέχη.

Ο. κ. Πρέσβης αναφέρθηκε με έμφαση στη στρατηγικής σημασίας διμερή συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα των διεθνών ναυτιλιακών υπηρεσιών και του θαλάσσιου εμπορίου καθώς και στην θεσμική συνεργασία μεταξύ του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή και του U.S. Coast Guard.

Λαμβάνοντας υπόψη τον πρωταγωνιστικό ρόλο των δύο χωρών στο διεθνές θαλάσσιο εμπόριο και την παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών υπογραμμίσθηκε η αναγκαιότητα δομημένης συνεργασίας στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών και ιδιαίτερα του International Maritime Organization.

The post Συνάντηση εργασίας Φ. Κουβέλη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα