Τα ΕΛΤΑ συνέστησαν ομάδες έργου για την είσπραξη οφειλών από δημόσιο και Καθολική Υπηρεσία

Με στόχο την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας του Οργανισμού, τα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην σύσταση ομάδων έργου για την υποστήριξη των ενεργειών είσπραξης των απαιτήσεων από φορείς του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και για την αποζημίωση του καθαρού κόστους παροχής της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε κάλυψη κάποιων οφειλών από φορείς του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ωστόσο παραμένουν σημαντικές εκκρεμότητες

από πολλές ΔΕΚΟ.

Αντίστοιχα, πριν από μερικές ημέρες ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή, η οποία ενέκρινε 30 εκατ. ευρώ ως μέρος της Καθολικής Υπηρεσίας για τα έτη 2016 και 2017, χαρακτηρίζοντάς τα ως Υπηρεσία Γενικού Οικονομικού Ενδιαφέροντος.

Τα ΕΛΤΑ έχουν λάβει άλλα 45 εκατ. για τα έτη 2013 – 15, ωστόσο οι αξιώσεις τους είναι μεγαλύτερες, καθώς η ΕΕΤΤ επαλήθευσε στα 127,9 εκατ. ευρώ το καθαρό κόστος της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας για την περίοδο 2013 – 2015.

Αυτό σημαίνει ότι απομένουν άλλα 82,9 εκατ. για την περίοδο 2013 – 2015, τα οποία τα ΕΛΤΑ, πιθανότατα μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, εξετάζουν την κοινοποίηση – στην ΕΕ – όλων τα αναγκαίων στοιχείων, από τα οποία προκύπτει ότι η καταβολή του Καθαρού Κόστους Καθολικής Υπηρεσίας συνιστά αντιστάθμιση συμβατή με το ενωσιακό θεσμικό πλαίσιο περί κρατικών ενισχύσεων.

The post Τα ΕΛΤΑ συνέστησαν ομάδες έργου για την είσπραξη οφειλών από δημόσιο και Καθολική Υπηρεσία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα