Συμφωνία 1,24 δισ. για την κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στην Τουρκία

Μια “πράσινη” συμφωνία χρηματοδότησης για το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών, ύψους 1,24 δισ. ευρώ, υπογράφηκε για την κατασκευή μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στη βορειοδυτική Τουρκία.

Σύμφωνα με το Reuters, η γραμμή μήκους 200 χλμ. αποτελεί ένα κρίσιμο έργο για την οικονομική ενοποίηση των βιομηχανοποιημένων πόλεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και θα συνδέει τις πόλεις Bandirma και Osmaneli.

Η Standard Chartered, που ενεργεί

ως συντονιστής παγκόσμιων εξαγωγικών πιστωτικών ιδρυμάτων, συντονιστής “πράσινων” δανείων και εντεταλμένος κύριος συντονιστής, συγκέντρωσε ως χρηματοδότες τη δανική Eksport Kredit Fonden (EKF) και τις σουηδικές Swedish Exportkreditnamnden (EKN) και Swedish Export Credit Corporation (SEK).

Να σημειωθεί ότι, η συναλλαγή συνεπάγεται 100% χρηματοδότηση της σύμβασης ανάπτυξης του έργου του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών με τον μηχανικό εργολάβο και κατασκευαστή το group Kalyon.

The post Συμφωνία 1,24 δισ. για την κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στην Τουρκία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα