Οι άξονες ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού έως το 2030. Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ

Τους άξονες για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αλλά και τις τάσεις που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στον παγκόσμιο και άρα και στην ελληνικό τουριστικό χάρτη προσδιορίζει η μελέτη «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης» που εκπονήθηκε από την κοινοπραξία εταιρειών Deloitte – Remaco για λογαριασμό του ΙΝΣΕΤΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη, οι άξονες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τουριστικών προϊόντων της χώρας είναι:

-Η βελτίωση και ανάπτυξη των δημοσίων -κυρίως- υποδομών,

-Η αναβάθμιση, καινοτομία και προώθηση του τουριστικού

προϊόντος,

-Η ψηφιακή αναβάθμιση και ο μετασχηματισμός του τουριστικού οικοσυστήματος,

-Η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφορία, και

-Η ενίσχυση των δεξιοτήτων και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Τα megatrends αποτελούν το αντικείμενο της πρώτης βασικής ενότητας της μελέτης, που ήδη διαμορφώνουν τις εξελίξεις στο παγκόσμιο και -κατά συνέπεια- στον ελληνικό τουρισμό.

Τέτοια megatrends είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αειφορία, ο υπερτουρισμός, η οικονομία διαμοιρασμού, οι κοινωνικές και δημογραφικές αλλαγές, οι αναδυόμενοι προορισμοί, η ασφάλεια και η διαχείριση κρίσεων και η πανδημία Covid.

Ταυτόχρονα, στη μελέτη αναφέρονται οι βασικοί τρόποι αντιμετώπισης και οι βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζουν ανταγωνιστικοί προορισμοί σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις και τις προκλήσεις.

The post Οι άξονες ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού έως το 2030. Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα