#supportourdrivers: Κοινό μήνυμα IRU, ITF και GSA για τα εργασιακά δικαιώματα οδηγών, χειριστών και φορτωτών

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, οι χειριστές και οι φορτωτές ενώνονται για να προασπίσουν τα παγκόσμια πρότυπα για τη μεταχείριση των οδηγών.

Οι ηγεσίες τριών μεγάλων διεθνών οργανισμών, που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στις μεταφορές, τους χειριστές και τους φορτωτές, έχουν ξεκινήσει ενέργειες για τη βελτίωση της μεταχείρισης των οδηγών φορτηγών και φορτηγών στους χώρους συλλογής και παράδοσης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερα από 60 εκατ. εμπορικά φορτηγά οδηγούνται από εξειδικευμένους εργαζόμενους οι οποίοι, όπως επισημαίνεται, αντιμετωπίζουν συχνά δύσκολες συνθήκες, κακή πρόσβαση

σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις υγιεινής και έλλειψη σεβασμού στη φόρτωση και εκφόρτωση, συνθήκες οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από την πανδημία COVID – 19.

Η σχετική δράση ξεκίνησε από την Global Shippers Alliance (GSA), την IRU, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Οδικών Μεταφορών και τη Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων Μεταφορών (ITF), η οποία καθορίζει δεσμεύσεις για τους φορτωτές, τους μεταφορείς και τους οδηγούς για την υιοθέτηση συγκεκριμένων προτύπων.

Η δράση στοχεύει να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα εμπόδια στις προσλήψεις στη βιομηχανία, ειδικά για τις γυναίκες και τους νέους, προκειμένου να επιλυθούν δίκαια οι χρόνιες ελλείψεις οδηγών.

Πάνω από το ένα πέμπτο των κενών θέσεων παραμένουν ανεκπλήρωτες σε πολλές χώρες. Ωστόσο, μόνο το 2% των οδηγών φορτηγών παγκοσμίως είναι γυναίκες, και μόλις το 5% των οδηγών είναι κάτω των 25 στην Ευρώπη και τη Ρωσία.

The post #supportourdrivers: Κοινό μήνυμα IRU, ITF και GSA για τα εργασιακά δικαιώματα οδηγών, χειριστών και φορτωτών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα