Στον σιδηρόδρομο και τη Mercitalia Logistics της FS στρέφεται η Amazon για τη μεταφορά των e-commerce εμπορευμάτων

Τη μεταφορά εμπορευμάτων ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon, μεταξύ των κέντρων διανομής που διαθέτει ο λιανεμπορικός κολοσσός σε Ιταλία και Γερμανία, αναλαμβάνει η Mercitalia Logistics.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη 

Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη μείωση της εξάρτησης από τις διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την αποφυγή της συμφόρησης σε βασικούς ευρωπαϊκούς άξονες.

Επίσης, θα βοηθήσει την Amazon

να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση του αποθέματός της και να μειώσει τους χρόνους παράδοσης.

Αρχικά, οι μεταφορές θα εκτελούνται σε δύο σιδηροδρομικά δρομολόγια: ένα από Duisburg (Γερμανία) προς Pomezia (Ιταλία) και ένα από Herne (Γερμανία) προς Βερόνα (Ιταλία).

Η Mercitalia Intermodal θα πραγματοποιεί με τρία τρένα την εβδομάδα το πρώτο δρομολόγιο και η TX Logistik με έξι τρένα την εβδομάδα το δεύτερο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό όμιλο Ferrovie dello Stato Italiane, τα δρομολόγια, που θα εκτελούνται με πλήρη χωρητικότητα, θα μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα έως και 9.000 τόνων ετησίως σε σύγκριση με τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

«Η γεωγραφία της Ιταλίας και οι ισχυρές αλπικές συνδέσεις την τοποθετούν ως βασικό παράγοντα για την απελευθέρωση των πλεονεκτημάτων ενός αναπτυσσόμενου τομέα διατροπικών σιδηροδρόμων», σχολίασε ο Lorenzo Barbo, διευθύνων σύμβουλος της Amazon Italia Logistics.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «Η επέκταση της συνεργασίας μας με τη Mercitalia μας επιτρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω βιώσιμες πρακτικές εφοδιαστικής και να αυξήσουμε τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών μας τοποθεσιών».

Από την πλευρά της, η Sabrina De Filippis, διευθύνουσα Σύμβουλος της Mercitalia Logistics, επανέλαβε τους περιβαλλοντικούς στόχους της εταιρικής σχέσης, λέγοντας «Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις προς και από τη Γερμανία αποτελούν μέρος του στρατηγικού μας σχεδίου, ευθυγραμμισμένο με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 30% των εμπορευμάτων να μεταφέρονται σιδηροδρομικώς έως το 2030».

Η De Filippis τόνισε τη δέσμευση της Mercitalia να χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών διατηρώντας παράλληλα υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως η ψηφιακή αυτόματη σύζευξη εμπορευματικών αμαξών και η ψηφιοποίηση της αποθήκης.

Το άρθρο Στον σιδηρόδρομο και τη Mercitalia Logistics της FS στρέφεται η Amazon για τη μεταφορά των e-commerce εμπορευμάτων εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-sidirodromo-strefetai-i-amazon-gia-ti-metafora-ton-e-commerce-eborevmaton-tis.htm
Τυχαία Θέματα