Η Κομισιόν ενέκρινε κρατική ενίσχυση 267 εκατ. ευρώ της Σλοβακίας υπέρ της Volvo Cars

Σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων κρίθηκε το μέτρο της Σλοβακίας, ύψους 267 εκατ. ευρώ, υπέρ της Volvo Cars.

Όπως επισημαίνεται, η επενδυτική ενίσχυση θα υποστηρίξει τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων στο Valaliky κοντά στο Košice στην ανατολική Σλοβακία.

Επίσης, το μέτρο θα συμβάλει στους στρατηγικούς στόχους της ΕΕ σχετικά με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την περιφερειακή ανάπτυξη και

την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Το σλοβακικό μέτρο

Η Σλοβακία κοινοποίησε στην Κομισιόν το πλάνο της να χορηγήσει 267 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τη Volvo Cars στη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων.

Σημειωτέον, το εργοστάσιο θα είναι η τρίτη μονάδα παραγωγής της Volvo Cars στην Ευρώπη.

Υπό το πλαίσιο αυτό, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων συνολικού ύψους περίπου 267 εκατ. ευρώ, με τη Volvo Cars θα επενδύει 1,2 δισ. ευρώ στο έργο.

Το εργοστάσιο αναμένεται να έχει αρχική δυναμικότητα περίπου 250.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Θα δημιουργήσει τουλάχιστον 3.300 άμεσες θέσεις εργασίας, καθώς και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Το άρθρο Η Κομισιόν ενέκρινε κρατική ενίσχυση 267 εκατ. ευρώ της Σλοβακίας υπέρ της Volvo Cars εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-komision-enekrine-kratiki-enischysi-267-ekat-evro-tis-slovakias-yper-tis-volvo-cars.htm
Τυχαία Θέματα