Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 η εξαγορά της Bombardier Transportation από την Alstom. Τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου

Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 αναμένεται η εξαγορά της Bombardier Transportation από την Alstom, όπως ανέφερε η γαλλική εταιρεία στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2020/21 (μεταξύ 1ης Απριλίου 2020 και 30 Σεπτεμβρίου 2020), η Alstom

έλαβε παραγγελίες 2,7 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν στα 3,5 δισ. ευρώ.

Το προσαρμοσμένο EBIT έφτασε τα 263 εκατ., οδηγώντας σε ένα προσαρμοσμένο περιθώριο EBIT 7,5%.

Τέλος, τα καθαρά κέρδη (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, μερίδιο ομίλου) ανήλθαν σε 161 εκατομμύρια ευρώ και η ταμειακή ροή ανήλθε σε -253 εκατ.

«Κατά το πρώτο εξάμηνο, η εμπορική δραστηριότητα του Ομίλου επηρεάστηκε όπως αναμενόταν από τη μετατόπιση της δραστηριότητας διαγωνισμού προς το H2 στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης.

Ωστόσο, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ορισμένες μεγάλες παραγγελίες, ιδίως στην Κεντρική και Ανατολική Ασία.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα διάφορα σχέδια τόνωσης μαζί με την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις βιώσιμης κινητικότητας θα οδηγήσουν σε μια σταθερή ανάκαμψη της αγοράς, η οποία αντικατοπτρίζεται στον ισχυρό διαγωνισμό μας για το δεύτερο εξάμηνο.

Η παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο επέστρεψε σε κανονικό επίπεδο. Είμαστε περήφανοι που παραδώσαμε μερικά εμβληματικά έργα, όπως συστήματα μετρό στο Ντούμπατ και το Μεξικό.

Τέλος, πετύχαμε σημαντικά ορόσημα στη διαδικασία απόκτησης Bombardier Transportation τους τελευταίους μήνες και ανυπομονούμε να κλείσουμε τη συναλλαγή το πρώτο τρίμηνο του 2021», ανέφερε ο Henri Poupart-Lafarge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom.

The post Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 η εξαγορά της Bombardier Transportation από την Alstom. Τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα