Στο +4% η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά στο 7μηνο

Ανοδική πορεία συνεχίζει να σημειώνει η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά, που διαχειρίζεται η ΣΕΠ / PCT, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 7μήνου του 2023 της COSCO SHIPPING Ports.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου διακινήθηκαν 2,636 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, καταγράφοντας άνοδο 4%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του

2022, όπου διακινήθηκαν 2,53 εκατ. εμπορευματοκιβώτια.

Αντίστοιχα, τον Ιούλιο του 2023 διακινήθηκαν 387,9 χιλ. εμπορευματοκιβώτια, σημειώνοντας οριακή μείωση 0,9%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Το 2023, όπως προαναφέρθηκε, κινείται με θετικό πρόσημο (4%), σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια (σε 12μηνη βάση), τα οποία κινήθηκαν πτωτικά (η τριετία 2020 – 22 σημείωσε πτώση, με αποτέλεσμα να χάσει ο Πειραιάς την 1η θέση της Μεσογείου).

Σημειώνεται ότι, το 2022, η Βαλένθια διατηρήθηκε στην 4η θέση της Ευρώπης και 1η της Μεσογείου, ξεπερνώντας έστω και οριακά τον Πειραιά, ο οποίος υποχώρησε στην 5η θέση της Ευρώπης. 

Φέτος, εάν καταφέρει ο Πειραιάς να σημειώσει άνοδο στη διακίνηση (σε 12μηνη βάση), ενδέχεται να ξεπεράσει τη Βαλένθια, όπως συνέβη στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το άρθρο Στο +4% η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά στο 7μηνο εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-4-i-diakinisi-eborevmatokivotion-stous-provlites-ii-kai-iii-tou-peiraia-sto-7mino.htm
Τυχαία Θέματα