Στο 2% η ανάπτυξη στην Ελλάδα, το 2024, εκτιμά ο ΟΟΣΑ

Στο 2% θα μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας το 2024, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, που σε παλαιότερες προβλέψεις του έκανε λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 2,4%.

Όπως επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, η ελληνική οικονομία παραμένει ισχυρή, με την ιδιωτική κατανάλωση να στηρίζεται από την αύξηση της απασχόλησης και τον χαμηλότερο πληθωρισμό.

Η γρήγορη μείωση

της ανεργίας συμβάλλει στην αύξηση των μισθών, ο πληθωρισμός υποχωρεί καθώς οι τιμές της ενέργειας αποκλιμακώνονται και οι πραγματικές επενδύσεις αυξάνονται, παρά το υψηλότερο κόστος δανεισμού.

Η μείωση του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, θα είναι αργή λόγω μισθολογικών πιέσεων, εν μέσω ελλείψεων εργατικού δυναμικού.

Συγκεκριμένα, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή της Eurostat, ο πληθωρισμός προβλέπεται να υποχωρήσει από 4,3% σε μέσα επίπεδα εφέτος στο 2,8% το 2024 και στο 2,4% το 2025. Ο δομικός πληθωρισμός -που δεν περιλαμβάνει τις τιμές ενέργειας, τροφίμων, αλκοόλ και καπνού- αναμένεται να μειωθεί από 5,7% φέτος στο 3,2% το 2024 και το 2,5% το 2025. Για τους μισθούς σημειώνει ότι είχαν αυξηθεί 4,3% στο β’ τρίμηνο φέτος σε ετήσια βάση.

Το άρθρο Στο 2% η ανάπτυξη στην Ελλάδα, το 2024, εκτιμά ο ΟΟΣΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-2-i-anaptyxi-stin-ellada-to-2024-ektima-o-oosa.htm
Τυχαία Θέματα