Αύξηση 12,9% των αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού, τον Οκτώβριο, στα Ιόνια Νησιά

Διψήφια ποσοστά ανόδου κατέγραψαν οι αεροπορικές αφίξεις του εξωτερικού στα νησιά του Ιονίου, τον περασμένο Οκτώβριο, φτάνοντας το 12,9%, όπως καταγράφεται σε στοιχεία της Fraport, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Μάλιστα, το διψήφιο ποσοστό ανόδου σημειώνεται για 3η συνεχή χρονιά.

Αναλυτικότερα ανά αεροδρόμιο, τον Οκτώβριο του 2018, η Κέρκυρα σημείωσε άνοδο 12,5%, η Ζάκυνθος 8,25%, η Κεφαλονιά 33,3%, ενώ το Άκτιο είχε μείωση 5,3%.

Ικανοποιητική ήταν

η πορεία και σε επίπεδο μικτής κίνησης (αφίξεις – αναχωρήσεις) από το εσωτερικό, με την Κέρκυρα να σημειώνει ποσοστό αύξησης 22,9%, τη Ζάκυνθος 10,1% και την Κεφαλονιά 23%.

Και πάλι το Άκτιο πέτυχε μείωση της τάξης του 18,2%.

«Τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία συμβαδίζουν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες (προστιθέμενη αξία, εργασία, επιχειρήσεις, επενδύσεις, Τοπικό και Εθνικό ΑΕΠ, κ.λπ.)», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, για το 2019, προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, «κάτι που σηματοδοτεί από τώρα την ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση για μια καλύτερη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων (Κρατικών, Αυτοδιοικητικών, επιχειρηματιών κ.λπ.), ώστε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν επάξια στην πρωτοφανή άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας» καταλήγει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

The post Αύξηση 12,9% των αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού, τον Οκτώβριο, στα Ιόνια Νησιά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
129, Οκτώβριο, Ιόνια Νησιά,129, oktovrio, ionia nisia