Προσλήψεις οδηγών από την DHL Freight. Στόχος το «άνοιγμα» 500 νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη

Στην πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών που παρουσιάζει ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας προχωρά η DHL Freight.

Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία θέτει σε εφαρμογή ένα πιλοτικό έργο σε πέντε τοποθεσίες που παρέχουν μακροπρόθεσμες προοπτικές σταδιοδρομίας, τροποποιημένα προφίλ εργασίας που προσφέρουν ποικίλα καθήκοντα και διευκολύνουν την απορρόφηση της κίνησης σε ώρες αιχμής.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, την άνοιξη του 2018, δημιουργήθηκαν περίπου 30 νέες

θέσεις εργασίας στα γερμανικά υποκαταστήματα της DHL Freight σε Maintal, Malsfeld, Koblenz, Sehlem και Erfurt.

Οι νέοι υπάλληλοι ανέλαβαν καθήκοντα οδήγησης ώστε να καλύψουν τις υπάρχουσες μεταφορικές ανάγκες και, αν χρειαστεί, να αναλάβουν και επιπλέον καθήκοντα στα υποκαταστήματα.

Ιδιαίτερα κατά την περίοδο αιχμής, θα αναλάβουν καθήκοντα καλύπτοντας τη διανομή στο πρώτο και το τελευταίο μίλι σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα.

Αν η ιδέα αποδειχθεί επιτυχής, η DHL Freight σημειώνει ότι έχει στόχο να δημιουργήσει έως και 500 νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.

Παράλληλα, θα προχωρήσει στην παραγγελία νέα φορτηγά χωρητικότητας 12 τόνων, προκειμένου να παρασχεθούν στους οδηγούς εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας και να εξασφαλιστεί επαρκής μεταφορική ικανότητα ακόμη και σε περιόδους αιχμής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προβλέπει μια εκ περιτροπής κατανομή της εργασίας, με την οποία οι νέοι υπάλληλοι δεν θα χρησιμοποιούνται συνεχώς ως οδηγοί.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, θα επιλύουν προβλήματα που έχουν να κάνουμε με την αυξημένη ζήτηση για διανομή, ενώ σε πιο ήπιες περιόδους θα απασχολούνται στην αποθήκη.

Να σημειωθεί ότι, οι νέοι οδηγοί θα αμείβονται με βάση τις τρέχουσες συλλογικές συμβάσεις.

The post Προσλήψεις οδηγών από την DHL Freight. Στόχος το «άνοιγμα» 500 νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα