Στις 4 Ιουλίου κρίνεται η αναμόρφωση των κανόνων οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων στην ΕΕ

Την προσεχή Τετάρτη, 4 Ιουλίου, οι Ευρωβουλευτές ψηφίζουν τους νέους κανόνες για τη βελτίωση της εφαρμογής της νομοθεσίας και την αντιμετώπιση παράνομων πρακτικών στις οδικές μεταφορές, καθώς και για τους αποσπασμένους οδηγούς και τις περιόδους ανάπαυσής του, ενώ θα προηγηθεί συζήτηση μια ημέρα πριν.

Οι νομοθετικές προτάσεις που θα τεθούν σε ψηφοφορία αφορούν τα εξής:

-η εφαρμογή της υπαγωγής των κανόνων των αποσπασμένων εργαζομένων στον τομέα των οδικών μεταφορών,

-κανόνες

για την ενίσχυση της επιβολής της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου των «εταιρειών γραμματοκιβωτίου» και της αποφυγής των κανόνων λειτουργίας των εθνικών αγορών,

-πρόταση που θα εκσυγχρονίσει τους κανόνες ξεκούρασης των οδηγών ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ανάπαυσης.

Με αυτή την ψηφοφορία, το Ευρωκοινοβούλιο καθορίζει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση με τα κράτη-μέλη επί της προτεινόμενης αναθεώρησης των κανόνων, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των οδηγών και στην διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού για τους οδικούς μεταφορείς σε ολόκληρη την ΕΕ.

Όπως είχε μεταδώσει το metaforespress.gr, οι εν λόγω κανόνες έχουν λάβει το “πράσινο φως” από την Επιτροπή Τουρισμού και Μεταφορών (TRAN) του Ευρωκοινοβουλίου.

The post Στις 4 Ιουλίου κρίνεται η αναμόρφωση των κανόνων οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων στην ΕΕ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα