Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας από την UNI-PHARMA

Με σημαντικές επενδύσεις και γενναία αύξηση του προσωπικού, απάντησαν στην παρατεταμένη ύφεση, οι δύο ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες Uni-Pharma και Intermed.
Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Ομιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), τον οποίο συναποτελούν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & Intermed, καθώς και η εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο,

με επικεφαλής τις Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη, τριπλασίασε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας, φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων 60% ανώτατου μορφωτικού επιπέδου. Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την UNI-PHARMA την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλάνο επενδύσεων για το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.
Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης. Ο τζίρος της UNI-PHARMA ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να φορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του Ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ηδη τα προϊόντα UNI- PHARMA & Intermed βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου.
«Εμείς αποδείξαμε στην πράξη ότι η Ελλάδα παράγει» ανέφερε σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA στην Κάτω Κηφισιά, η CEO της εταιρείας, Ιουλία Τσέτη. Μίλησε για την ανάγκη να σταματήσει η φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι η βιομηχανία μπορεί να συμβάλει σε αυτό. «Παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό» σημείωσε. Τόνισε ακόμη ότι 20% του τζίρου κατευθύνεται σε έρευνα και ανάπτυξη και ότι στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, όπως είπε, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο άνθρωπος δεν καταργείται». Αλλωστε -πρόσθεσε- στρατηγική επιλογή της εταιρείας είναι η δημιουργία συνεχώς νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την ηθική, την υπευθυνότητα, την αριστεία και την καινοτομία, επιλογές στις οποίες η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη.
Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, η Ιουλία Τσέτη εξελέγη στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Οπως ανέφερε, θα λειτουργήσει με γνώμονα την αμετακίνητη πεποίθησή της: «Μπορούμε και πρέπει να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στη χώρα μας και με γνώμονα την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας με έντονα χαρακτηριστικά βιομηχανικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας, βασισμένης στο υγιές επιχειρείν».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα