Στις 25 Μαΐου η οριστικοποίηση των συμβατικών εγγράφων της σύμβασης παραχώρησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης

Εξαιτίας της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή του ανεξάρτητου μηχανικού του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε την παράταση της προθεσµίας οριστικοποίησης των συµβατικών εγγράφων της σύµβασης παραχώρησης έως την Παρασκευή 25 Μαΐου.

Ανεξάρτητος μηχανικός αναδείχτηκε η Hill International. Η ανάδοχος κοινοπραξία είναι η «Ariadne Airport Group», στην οποία μετέχουν η ΤΕΡΝΑ

και η ινδική GMR Airports Limited.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία, που αναλαμβάνει την παραχώρηση του αεροδρομίου για 35 έτη, κατέθεσε και τη μοναδική προσφορά για το έργο.

Το κατασκευαστικό κόστος που προσέφερε ήταν 480 εκατ. ευρώ, περίπου 50% χαμηλότερο από το εκτιμώμενο κατασκευαστικό κόστος του έργου που υπολογιζόταν σε 850 εκατ. ευρώ.

Το 2023 φαντάζει εφικτή η λειτουργία του αεροδρομίου, με εκτιμώμενη περίοδος κατασκευής 60 μήνες.

Τα τέλη χρήσης (ΤΕΑΑ) είναι κάτω από τα 20 ευρώ και κατά μέσο όρο κοντά στα 17 ευρώ, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα διατηρήσει το 46% του μετοχικού ποσοστού του νέου αεροδρομίου.

The post Στις 25 Μαΐου η οριστικοποίηση των συμβατικών εγγράφων της σύμβασης παραχώρησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα