ΕΤΕ: Νέα εθελούσια και Εθνική Ασφαλιστική στο σημερινό ΔΣ

Η τύχη του διαγωνισμού για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να τεθούν κατά την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.

Τα δύο θέματα ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση της ΕΤΕ με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά

τη διάρκεια της οποίας έλαβε το πράσινο φως για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Το τελευταίο, σύμφωνα με πληροφορίες, στοχεύει σε 500 εργαζομένους και οι όροι του αναμένονται αντίστοιχοι με αυτούς του προηγούμενου προγράμματος εθελουσίας που είχε υλοποιήσει η τράπεζα στα τέλη του 2016. Το ανώτατο όριο αποζημίωσης θα κινηθεί στις 180.000 ευρώ, όπως και στα προγράμματα που υλοποίησαν πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και η Attica Bank.

Το νέο πρόγραμμα υπερβαίνει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης και είναι αποτέλεσμα των πρόσθετων μέτρων που ζητήθηκαν από τον SSM για την περαιτέρω περιστολή του κόστους.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Ασφαλιστική επίμαχο θέμα είναι το κατά πόσον η διαδικασία θα ανοίξει για έναν μόνο υποψήφιο, δηλαδή τον κινεζικό όμιλο Fosun ή αντίθετα θα ανοίξει και για άλλους υποψηφίους, όπως θέλει το ΤΧΣ. Δεύτερος όμιλος που φέρεται ως ενδιαφερόμενος είναι η επίσης κινεζική Gongbao, που είχε συμμετάσχει στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού, ενώ στο παιχνίδι έχει μπει και η Wintime, η οποία επίσης είχε συμμετάσχει στον αρχικό διαγωνισμό, χωρίς ωστόσο να καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα