Στις 15 Μαρτίου 2019 παρατάθηκε η ολοκλήρωση του διαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Ακόμα μια παράταση, η 6η συνολικά, δόθηκε για την ολοκλήρωση του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε την παράδοση του έργου, το οποίο υλοποιεί η κοινοπραξία Αθηνά – Άκτωρ, στις 15/3/2019.

Ως βασική αιτία αναφέρεται η καθυστέρηση 48 ηµερολογιακών ηµερών, λόγω της εξέλιξης του ρυθµού των καθιζήσεων.

Με το νέο διάδρομο, επεκτείνονται σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροδρομίου, καθώς θα μπορεί να φιλοξενεί μεγαλύτερα αεροσκάφη, περισσότερες πτήσεις και το κυριότερο, θα ελαχιστοποιήσει

τις ματαιώσεις πτήσεων, λόγω ομίχλης ή άλλου έντονου καιρικού φαινομένου, λόγω περισσότερων εναλλακτικών διαδρομών προσγείωσης / απογείωσης, δεδομένης της δυνατότητας χρήσης και του υπάρχοντος διαδρόμου (16-34).

Ο διάδρομος 10-28 χωρίζεται σε δυο έργα: την επέκταση προς τη θάλασσα και την αναβάθμιση της αντοχής του χερσαίου τμήματος, με το δεύτερο έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Ο διάδρομος, με το υφιστάμενο μήκος του, έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης του 22,6% των υφιστάμενων τύπων αεροσκαφών, ενώ με το εκτεταμένο μήκος 3440 μ. θα εξυπηρετεί το 89,6%.

The post Στις 15 Μαρτίου 2019 παρατάθηκε η ολοκλήρωση του διαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα