Στην Prologis περνά η DCT Industrial Trust αντί 8,4 δισ. δολ.

Την DCT Industrial Trust Inc., εξαγόρασε η Prologis αντί του ποσού των 8,4 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους της εταιρείας.

Η εν λόγω εξαγορά κρίθηκε επιτακτική από την Prologis, καθώς η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου επιταχύνει τη ζήτηση για αποθήκες και κέντρα διανομής.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι μέτοχοι της DCT

θα λάβουν 1,02 μετοχές της Prologis για κάθε μετοχή της εταιρείας, εκτιμώντας την αξία συμφωνίας στα 67,91 δολ. ανά μετοχή της DCT.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το γ’ τρίμηνο του 2018 και εκτός των παραπάνω περιλαμβάνει:

-7,1 εκατ. τετραγωνικά πόδια έργων για ανάπτυξη και αναδιαμόρφωση

-195 στρέμματα γης σε στάδιο προ-ανάπτυξη, κυρίως σε Σιάτλ, Ατλάντα, Ν. Φλόριντα και Ν. Καλιφόρνια, με δυνατότητα οικοδόμησης άνω των 2,9 εκατ. τετραγωνικών ποδιών

-215 στρέμματα γης κυρίως σε Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσι, Ν. και Β. Καλιφόρνια και Σικάγο, με δυνατότητα οικοδόμησης άνω των 3,3 εκατ. τετραγωνικών ποδιών.

Η DCT εδρεύει στο Ντένβερ και αποτελεί βιομηχανικό επενδυτικό real estate trust ακινήτων.

Η Prologis, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και εμπορική αξία περίπου 36 δισ. δολαρίων, αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη κέντρων διανομής και αποθηκών logistics παγκοσμίως, τα οποία πολλαπλασιάζονται γρήγορα, καθώς οι ανάγκες του ηλεκτρονικού εμπορίου απαιτούν περισσότερες επενδύσεις στον κλάδο και σε αποθηκευτικούς χώρους σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία.

Σύμφωνα με το National Real Estate Investor, εκτιμάται ότι η Prologis το 2016 διέθετε συνολικά 676 εκατ. τετραγωνικά πόδια αποθηκών και η DCT 74 εκατ. τετραγωνικά πόδια αποθηκών.

Και οι δύο εταιρείες έχουν σημαντική παρουσία σε βασικές real estate αγορές όπως η Νότια Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσι, η Ατλάντα και το Σικάγο, όπου η ζήτηση είναι υψηλή από τις εταιρείες e-commerce, που στοχεύουν σε αποθηκευτικούς χώρους πλησίον μεγάλων αστικών κέντρων.

The post Στην Prologis περνά η DCT Industrial Trust αντί 8,4 δισ. δολ. appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα