Γ. Μυλόπουλος: Σε εξέλιξη η απάντληση υδάτων από τα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης

Αν τα εργοτάξια του μετρό δεν λειτουργούσαν σαν λεκάνες εκτόνωσης, τότε οι ζημιές που προκάλεσε η χτεσινή θεομηνία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα ήταν μεγαλύτερες, εκτιμά ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Γιάννης Μυλόπουλος.

Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ίδιος είπε ότι οι εργασίες στο μετρό συνεχίζονται κανονικά και ότι ήδη ξεκίνησε η απάντληση

των υδάτων που είχαν συσσωρευτεί στα εργοτάξια του μετρό.

«Υπάρχουν αντλιοστάσια σε όλα τα εργοτάξιά μας, τα οποία ξεκίνησαν από την αρχή να δουλεύουν και να απαντλούν το νερό, να το απομακρύνουν και έτσι η καταστροφή περιορίστηκε, αποφεύχθηκε και περιορίστηκε η ζημιά στο ελάχιστο δυνατό», σημείωσε.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι εκεί που παρατηρήθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν στο σταθμό του Σιντριβανίου και στο σταθμό Δημοκρατίας στον Βαρδάρη.

«Ήταν τα δύο εργοτάξια που δέχθηκαν περισσότερο νερό, ίσως γιατί εκεί συνέβαλαν η (οδός) Λαγκαδά και η (οδός) Εθνικής Αμύνης, που κατέβασαν μεγάλους όγκους νερού από την Άνω Πόλη», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε πως «τα εργοτάξια του μετρό έσωσαν την πόλη», καθώς οι σταθμοί «Συντριβάνι» και «Δημοκρατία», λειτούργησαν σαν λεκάνες εκτόνωσης.

«Αν δεν υπήρχαν τα εργοτάξια, το νερό θα πλημμύριζε τα γύρω καταστήματα και τις κατοικίες. Λειτούργησε σαν ένα δυνάμει αποστραγγιστικό δίκτυο, σαν ένας αγωγός που μετέφερε, εκτόνωσε μεγάλες ποσότητες νερού στα υπόγεια του δικού μας εργοταξίου και από εκεί τώρα απαντλείται και φεύγει στο αποχετευτικό δίκτυο», κατέληξε.

The post Γ. Μυλόπουλος: Σε εξέλιξη η απάντληση υδάτων από τα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα