Στη διανομή μερίσματος 1,80 ευρώ ανά μετοχή προχωρά η Deutsche Post AG

Κατά την πρόσφατη ετήσια Γενική Συνέλευση της Deutsche Post AG, οι μέτοχοι ενέκριναν, με μεγάλη πλειοψηφία, τη διανομή μερισμάτων που πρότεινε το διοικητικό και το εποπτικό συμβούλιο του οργανισμού.

Μεταξύ άλλων, οι μέτοχοι ενέκριναν τη διανομή μερίσματος 1,80 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνοντας αύξηση 0,45 ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Έτσι, η συνολική πληρωμή μερίσματος θα ανέλθει σε περίπου 2,2 δισ. ευρώ έναντι 1,7 δισ. το 2021.

Επίσης, εγκρίθηκε ο διορισμός της PricewaterhouseCoopers

GmbH Wirtschaftsprüfungsgesellschaft ως ελεγκτών της μητρικής εταιρείας και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για το οικονομικό έτος 2022.

Σε συμμόρφωση με ευρωπαϊκό κανονισμό, ο γερμανικός όμιλος θα προχωρήσει στην αλλαγή των ελεγκτών του με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023. Τον εν λόγω ρόλο ανέλαβε η Deloitte GmbH Wirtschaftsprüfungsgesellschaft.

Εγκρίθηκε επίσης η απαλλαγή του διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου, ενώ στις εκλογές του εποπτικού συμβουλίου, η δρ. Luise Hölscher, υφυπουργός του γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών (95,92% των ψήφων) και ο Stefan B. Wintels, διευθύνων σύμβουλος της KfW Bankengruppe (89,93% των ψήφων) εξελέγησαν στην εποπτική επιτροπή της Deutsche Post AG.

The post Στη διανομή μερίσματος 1,80 ευρώ ανά μετοχή προχωρά η Deutsche Post AG appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα