Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, την Τρίτη (10/5)

Στην πραγματοποίηση στάσης εργασίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, θα προχωρήσουν αύριο (10/5) οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα παραπάνω μέσα δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πως συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Επίσης,

καλούν όλους τους εργαζόμενους στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, που θα γίνει στις 9:30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49).

Δηλώνουν πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος».

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ 

Στάση εργασίας εξήγγειλαν τα Σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. για την Τρίτη 10/05/2022, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας, που κήρυξε από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ώρα της εκδίκασης προσφυγής του στο ΣτΕ ενάντια στον συνδικαλιστικό νόμο.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη, μετά την κοινοποίηση σε αυτή αργά το μεσημέρι σήμερα της απόφασης των Σωματείων εργαζομένων, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εν λόγω στάση εργασίας.

Ωστόσο, με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Δευτέρας, κατέστη αδύνατη η έγκαιρη εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας, προ της έναρξης της στάσης εργασίας, αύριο το πρωί.

Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία  και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές, πρωινές μετακινήσεις του.

The post Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, την Τρίτη (10/5) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα