Στα 462 εκατ. CHF τα καθαρά κέρδη της K+N στο α’ τρίμηνο, οι επιδόσεις ανά μονάδα δραστηριοποίησης

Από υψηλή κερδοφορία σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες, εν συγκρίσει με την εποχή προ Covid, χαρακτηρίζεται το α’ τρίμηνο του 2023 του ομίλου Kuehne+Nagel.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Ο καθαρός κύκλος εργασιών τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 διαμορφώθηκε στα 6,7 δισ. ελβετικά φράγκα (CHF), τα EBIT στα 612 εκατ. CHF και τα καθαρά κέρδη στα 462 εκατ. CHF.

Σύμφωνα με τον Stefan Paul, διευθύνοντα σύμβουλο της Kuehne+Nagel International AG, «Το μακροοικονομικό περιβάλλον παρέμεινε εξαιρετικά δύσκολο στις αρχές του 2023.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς εμφανίστηκαν σημάδια σημαντικής αποδυνάμωσης το περασμένο φθινόπωρο, μετά την περίοδο της έκτακτης ζήτησης για υπηρεσίες logistics που σχετίζεται με την πανδημία.

Εστιάζοντας στον έλεγχο του κόστους, ο όμιλος Kuehne+Nagel κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του σε αυτό το περιβάλλον και να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς του παγκοσμίως».

Οι επιδόσεις ανά επιχειρηματική μονάδα έχουν ως εξής:

Sea Logistics

Στο α’ τρίμηνο του 2023, ο καθαρός κύκλος εργασιών της μονάδας Sea Logistics ήταν 2,7 δισ. ελβετικά φράγκα, με το EBIT να διαμορφώνεται σε 344 εκατ. CHF. Ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων ανήλθε στα 987.000 TEU κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο του έτους.

Όπως τονίζεται, η Kuehne+Nagel Sea Logistics κατέκτησε σημαντικό μερίδιο αγοράς, καταλαμβάνοντας για πρώτη φορά την υψηλότερη θέση στις διαδρομές στην Ειρηνικό.

Air Logistics

Στο α’ τρίμηνο του 2023, ο καθαρός κύκλος εργασιών της μονάδας Air Logistics ανήλθε σε 1,9 δισ. CHF και τα EBIT σε 154 εκατ. CHF. Ο όγκος των αεροπορικώς μεταφερόμενων εμπορευματικών ανήλθε στους 475.000 τόνους στο τρίμηνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Kuehne+Nagel διατήρησε σταθερό το μερίδιο αγοράς της, ενώ κέρδισε μερίδιο σε τομείς όπως η μεταφορά ευπαθών αγαθών.

Ως μέρος μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας ναύλωσης με την Atlas Air, η Kuehne+Nagel παρέλαβε στο Σιάτλ το τελευταίο Boeing 747. Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για εμπορευματικές μεταφορές στη διαδρομή του Ειρηνικού για τη θυγατρική της Kuehne+Nagel, Apex Logistics.

Road Logistics

Στο α’ πρώτο τρίμηνο του 2023, ο καθαρός κύκλος εργασιών της μονάδας Road Logistics ανήλθε σε 956 εκατ. CHF και τα EBIT σε 52 εκατ. CHF. Περίπου 6 εκατομμύρια παραγγελίες διεκπεραιώθηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο, ενώ τα οδικά δίκτυα συνέχισαν να χρησιμοποιούνται παραγωγικά, επιτρέποντας στη μονάδα να πετύχει ένα τριμηνιαίο αποτέλεσμα ρεκόρ.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Kuehne+Nagel έθεσε σε λειτουργία τα πρώτα 23 ηλεκτρικά φορτηγά στη Γαλλία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως σε αστικά περιβάλλοντα.

Contract Logistics

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, ο καθαρός κύκλος εργασιών της μονάδας Contract Logistics ήταν 1,3 δισ. CHF με EBIT 62 εκατ. CHF. «Η εστίαση σε τμήματα πελατών υψηλής προστιθέμενης αξίας και η υψηλή αξιοποίηση του χώρου της αποθήκης οδήγησαν και πάλι σε αύξηση της κερδοφορίας σε νέο επίπεδο ρεκόρ», σύμφωνα με τον όμιλο.

Με το άνοιγμα ενός νέου κέντρου διανομής για τη γαλλική Decathlon, η επιχειρηματική μονάδα επέκτεινε το logistics capacity για τον εν λόγω πελάτη στη Λατινική Αμερική κατά περίπου 30%. Η νέα εγκατάσταση στη Χιλή είναι εξοπλισμένη με ρομποτική τελευταίας τεχνολογίας για omnichannel picking.

Το άρθρο Στα 462 εκατ. CHF τα καθαρά κέρδη της K+N στο α’ τρίμηνο, οι επιδόσεις ανά μονάδα δραστηριοποίησης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα