Σημαντική άνοδος στα έσοδα (16,2%) και στη προ φόρων κερδοφορία (40,6%) για την ACS στο 6μηνο

Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 υπήρξε βελτίωση στις πωλήσεις (+16,2%), η οποία συνοδεύτηκε από μεγαλύτερη αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας (+40,6%) για την ACS.

Επιμέλεια: Φώτης Φωτεινός

Όπως αναφέρει η μητρική εταιρεία (Quest), η κερδοφορία της ACS εφέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, λόγω και έκτακτων κερδών που οφείλονται σε αντιστροφή παλαιότερων προβλέψεων που

ενισχύουν την EBT κερδοφορία κατά περίπου 760 χιλ. και τη μετά φόρων κερδοφορία κατά περίπου 1,2 εκατ.

Χωρίς τα έκτακτα κέρδη, η πορεία της προ φόρων κερδοφορίας κινείται θετικά, καθώς η εταιρεία σταδιακά, όπως υπογραμμίζεται, εξομαλύνει τις έκτακτες δαπάνες που προκάλεσε η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και επαναφέρει την κερδοφορία της στα προ της πανδημίας περιθώρια.

Ειδικότερα, η ACS σημείωσε έσοδα 66,7 εκατ. έναντι 57,4 εκατ. πέρσι και κέρδη μετά από φόρους 8,3 εκατ. έναντι 5 εκατ. πέρσι.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ACS παρουσιάζει τη μεγαλύτερη προ φόρων και μετά φόρων κερδοφορία από τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου Quest.

Οι προβλέψεις για εφέτος

Για το σύνολο της χρήσης προβλέπεται αύξηση των εσόδων, προερχόμενη κυρίως από τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών, οι οποίες θα αυξάνονται, αλλά σε ηπιότερο ρυθμό από την αύξηση του α’ εξαμήνου.

Η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις της σε υποδομές, κυρίως στο νέο κέντρο διαλογής στο Αιγάλεω Αττικής, που θα ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2021.

The post Σημαντική άνοδος στα έσοδα (16,2%) και στη προ φόρων κερδοφορία (40,6%) για την ACS στο 6μηνο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα