Σε νέες εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό (Σερβία) προχώρησε η Streem Global. Στο χαρτοφυλάκιο της οι Instant Trans και Nami

Σε νέες εξαγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό προχώρησε η Streem Global στο πλαίσιο υλοποίησης ενός end to end εμπορευματικού διαδρόμου από την Ελλάδα προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και αντίστροφα, στοχεύοντας σε χώρες, όπως Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία,

Αυστρία, Πολωνία και Γερμανία.

Του Φώτη Φωτεινού  

Όπως έγινε γνωστό, η Streem Global προχώρησε φέτος στις ακόλουθες εξαγορές:

-Instant Trans I.K.E., εξαγοράζοντας το 70%, με διατήρηση του management. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Πιερίας, με εξειδίκευση σε υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφορά last mile.

-Nami D.o.o., εξαγοράζοντας το 100%. Με κύκλο εργασιών πλέον των 5 εκατ. ειδικεύεται στα logistics ψυχόμενων προϊόντων, διαθέτει άδεια τελωνειακής αποθήκης και καλύπτει τη μεταφορά φορτίων στη Σερβία και στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, διαθέτει τέσσερα ιδιόκτητα κτήρια με αποθηκευτικό χώρο 8.000 τ.μ. και χώρους γραφείων 1.500 τ.μ. σε στρατηγική τοποθεσία κοντά σε βασικές συγκοινωνιακές διαδρομές, όπως ο αυτοκινητόδρομος Βελιγραδίου – Βουδαπέστης.

Προς ενοποίηση, υπό την Streem Global, ΜΑΚΙΟΣ και ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ 

Εκτός των ανωτέρω, η Streem Global διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της τις ακόλουθες εταιρείες:

-Μακιός ΑΕ – Θεσσαλονίκη (2020), Ολυμπιάς – Κανδύλης – Αθήνα (2021): Εξαγορά ποσοστού των μετόχων και δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο των logistics ψυχωμένων φορτίων (μεταφορά και αποθήκευση με πάνω από 55.000 αποθηκευτικών χώρων ψυχόμενου φορτίου). Τα συνολικά έσοδα από 48 εκατ. ανέρχονται πλέον σε 66 εκατ. για το 2023, με αύξηση θέσεων εργασίας σε πάνω από 400.

-ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΑΕ (2023): Εξαγορά του ποσοστού των μετόχων, με διατήρηση του management. Με συνολικό τζίρο, πλέον των 150 εκατ. και πάνω από 1.250 θέσεις εργασίας, η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών logistics στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

-Unit Hellas AE & Unit Shipping AE (2023): Εξαγορά 100% των μετόχων, με διατήρηση του management. Με συνολικό τζίρο, πλέον των 50 εκατ., οι εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς και sea forwarding στην ευρύτερη περιοχή.

-Contrade AE (2023): Εξαγορά του ποσοστού των μετόχων, με διατήρηση του management. Με συνολικό τζίρο πλέον των 20 εκατ., η εταιρία προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς και sea forwarding, με εξειδίκευση σε special cargo στην ευρύτερη περιοχή.

-Light Greece AE (2023): Εξαγορά 100% των μετόχων της εταιρείας που κατέχει εγκαταστάσεις logistics στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, τη μεγαλύτερη βιομηχανοποιημένη περιοχή στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση κατηγορίας Α’  έχει επιφάνεια 33.000 τ.μ., σε οικόπεδο 60.000 τ.μ., ενώ βασικό της πλεονέκτημα είναι η σιδηροδρομική υποδομή εντός της εγκατάστασης που υποστηρίζει σιδηροδρομική πρόσβαση προς την Κεντρική Ευρώπη.

Στις αρχές του έτους ολοκληρώθηκε η συγχώνευση, υπό την Streem Global, των εταιρειών: Unit Hellas AE, Unit Shipping AE, Contrade AE. σε συνδυασμό με τις Unit Logistics SRL, Rohel Trans International SRL και Translink Expedition SRL, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του σχεδιασμού για το 2024, με στόχο τη δημιουργία συνεργιών και οικονομίας κλίμακας.

Σύντομα, θα ακολουθήσει η συγχώνευση της Μακιός ΑΕ και κατόπιν της ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ ΑΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Καλλιγέρης, COO της Streem Global, κεντρική επιδίωξη αποτελεί η συνένωση των ανωτέρω εταιρειών logistics, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών εμπορευματικών μεταφορών, εφοδιαστικής αλυσίδας και αποθήκευσης, μέσω της πλατφόρμας logistics «Streem Global» (Sea, Truck, Rail, End-to-End Mobility), με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο εμπορευματικών μεταφορών / εφοδιαστικής αλυσίδας της ΝΑ Ευρώπης.

«Οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι leader στο χώρο τους, δεν υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ τους. Εξαγοράσαμε φέτος εταιρεία στη Σερβία, δημιουργήσαμε υποκατάστημα στην Ουγγαρία», υπογράμμισε ο κ. Καλλιγέρης, σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει παρουσία σε 9 χώρες και 400.000 τ.μ. σύνολο αποθηκών, διαθέτοντας το 18% της εγχώριας αγοράς logistics.

Το άρθρο Σε νέες εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό (Σερβία) προχώρησε η Streem Global. Στο χαρτοφυλάκιο της οι Instant Trans και Nami εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
se-nees-exagores-se-ellada-kai-exoteriko-servia-prochorise-i-streem-global-sto-chartofylakio-tis-oi-instant-trans-kai-nami.htm
Τυχαία Θέματα